Polar espres

Brod Polar empres odradio je danas u Baru nadopunu goriva koju će koristiti tokom seizmičkih istraživanja u crnogorskom podmorju.

Uz ovaj za dva dana očekuje se dolazak još jednog broda koji se trenutno nalazi u malteškim vodama. 

Prema riječima načelnika UPS-a Žarka Lukšić u zoni odgovornosti Crne Gore nalaze se dva broda koja vrše preventivna upozoravanja svih plovnih objekata koji prolaze crnogorskom obalom.

Uprava pomorske sigurnosti tri puta dnevno emituje radio oglas koji je već u funkciji i koji je takođe proslijeđen naftex službi hrvatske administracije.

Obaviještena je i albanska pomorska administracija da vode računa, pogotovo kada su u pitanju ribarice, koje nemaju automatsku identifikaciju. U tom dijelu će tri broda vršiti nadzor.

Uprava pomorske sigurnosti u skladu sa Zakonom o sigurnosti pomorske plovidbe vršiće nadzor i kontrolu svih plovnih objekata koja dolaze i odlaze iz crnogorskih luka, kao i tranzitne brodove koji prolaze kroz teritorijalno more, odnosno zonu koja je na nekih 1200 nautičkih kvadratnih milja.

''Brod Polar empres će u naredna dva dana vršiti pripreme za istraživanja, odnosno biće otpočeto razvlačenje kablova dugih sedam i po kilometara, pa će u tom dijelu biti zabranjeno prilaženje brodu na 5 i po kilometara po bokovima i naprijed, te po krmi 10 kilometara'', objasnio je Lukšić

Samo izvodjenje radova će trajaće oko 34 dana od početka radova.

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar