Uručena plaketa laureatu priznanja “Plavi val Montenegra”

dodjelaa

Capt. Vahidu M. Sinanoviću dobitniku priznanja “Plavi val Montenegra” juče je uručena plaketa na prigodnoj svečanosti u konobi “Spilja” u Starom Baru.

Plaketu je uručio u ime Mediteranskog centra fotografije dopresjednik centra Ljubo Karanikić.

Petnaest godina je prošlo od utemeljenja projekta “Omnia vita ex mare” (“Čitav život sa morem”), koji je pokrenut sa ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti Mediterana.

Za afirmaciju prepoznatljivog lica Bara - Južnih vrata Jadrana - u dalekim lukama svijeta, ponukani sjećanjem na izvanredno samostalno komandovanje tokom 9 mjeseci na m/b “Bijelo Polje”, zarobljenog po nalogu UN u luci Hong Kong za vrijeme sankcija uvedenih SRJ, ukrcavanje i edukaciju naših kadeta na brodovima kojima komanduje – bile su činjenice za odluku Upravnog odbora MCP da priznanje “Plavi val Montenegra” dodijeli pomorskom oficiru capt. Vahidu M. Sinanoviću.

Capt. Vahid M. Sinanović rođen je 1964. godine u Starom Baru. Osnovnu i srednju školu završio je u Baru, a Višu pomorsku započeo u Dubrovniku - diplomirao u Kotoru. Bio je stipendista “Prekookeanske plovidbe Bar”, pomorske kompanije za primjer, poznate širom svijeta.

Prvi put se ukrcao na putnički brod “Njegoš”. Kao stipendista “Prekookeanske plovidbe”, dobija ukrcaj na poziciji kadeta na legendarnom m/b “Virpazar”, a 1983. godine uspješno polaže za zvanje poručnika trgovačke mornarice i počinje karijeru kao treći oficir palube. Deset godina kasnije unaprijeđen je u zvanje zapovjednika broda.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar