čišćenje podmorja

Članovi NVO "Novo i ljepše Sutomore" u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti Bar, počeli su akciju čišćenja podmorja gradske plaže "Centar" Sutomore na potezu od restorana" Izvor" do Golog Brda.

Čišćeje podmorja prvog dana trajalo je od 10 do 13:30, uz ekipu profesionalnih ronilaca koje je predvodio Nikola Bošković iz Sutomora, a u saradnji sa spasilačkim timom iz Uprave pomorske sigurnosti koji su ustupli svoja plovila za ovu akciju.

Nikola Bošković je istaknuti član glavnog odbora NVO Novo i ljepše Sutomore i profesionalni ronilac-spasilac zaposlen u Upravi za pomorsku sigurnost Bar.

"Za ovu akciju izvađeno je 500kg gabaritnog otpada (gume,željezne konstrukcije,limenke i razna plastika). Zahvaljujemo se direktoru Uprave pomorske sigurnosti Safetu Kočanu i načelniku Žarku Lukšiću na podršci i saradnji koja ima za cilj uljepšavanje i očuvanje životne sredine, kao i podiznje svijesti građana o očuvanju prirodnih resursa kojima smo okruženi i koje koristimo za opštu egzistenciju. Sljedeća akcija uređenja dijela sutomorske plaže održaće se 15.Avgusta na internacionalni dan čišćenja kopnenog i vodenog prostora.
Kopneni dio podrazumijeva čišćenje prostrora Ratac, a čišćenje podmorja odnosi se na dio sutomorske plaže. U akciji će učestvovati Zero Weist Montenegro koji su nosioci projekta , a kojima se priključuje NVO OCTO - Čisto more. NVO Novo i ljepše Sutomore, Uprava pomorske sigurnosti Bar i NVO Green Home", saopštili su iz NVO Novo iljepše Sutomore uz poziv svim zainteresovanim građanima da nam se pridruže i učestvuju u narednoj akciji uređenja.

Svetionik LOGO 1

Posljednje vijesti

Thumbnail Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 673...
Više u kategorijama: Info  Sport  Obale  Sport  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo 2020 09

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar