UPS Luka 82

Brodovi Uprave pomorske sigurnosti SAR 1 i SAR 3 asistirali su danas od 16.25 do 17.20 plovilima kojima je bila potrebna odrška usled kratkotrajnog nevremena.

Asistencija je pružena dvjema jedrilicama, gliesru, ribarskom čamcu, gumenom gliseru i jednoj "pasari".

U prvoj akciji, plovila SAR 1 i 3 su zbog jakog nevremena u Barskom akvatorijumu spasili čamac u kojem su bile dvije osobe analazio se kod marine.

Nakon toga, na ulasku u marinu, SAR 1 je prihvatio  jedrilicu sa slomljenim jarbolom i pokvarenim motorom, koja je ostala  bez pogona u blizini Šušnja. U akciji je učestvovao i čamac Lučke kapetanije Bar, koji je pomogao u tegljenju jedrilice.

Brod SAR 3 je za to vrijeme od Ulcinja prema Baru kod Bigovice prihvatio jedan gumenjak sa četiri osobe u njemu i pasaru sa dvije osobe. Iza Volujice je prihvaćen i  čamac sa dvije osobe na 2 NM ka Velikom pijesku. Iza lukobrana je bio prevrnut čamac sa dvije osobe koje su spašenea jedna je medicinski zbrinuta.

Najduže je trajala potraga za "pasarom" koju je vjetar jačine 40 čvorova, odbacio daleko od obale. Potraga je uspješno okončana a dvije osobekoje su se nalazile na "pasari" su spašene..

Posljednje vijesti

Thumbnail NVO "Povjerenje" i NVU "Žene Bara", skoro tri godine pokušavaju da riješe problem barske porodice...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  Obale  Info  

jedro opstina bar

Jedro 320x250

jedro baner kupatilo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar