natto1

Predstavnici NATO broda “USNS Carson City” Jon Keffer, kapetan i CDR Steve Weydert su sa američkim vojnim atašeom ppk Robert C. Perry i predstavnicima Mornarice Crne Gore posjetili Opštinu Bar i sastali se predsjednikom Opštine, dr Zoranom Srzentićem.

Predsjednik Opštine Bar poželio je dobrodošlicu predstavnicima NATO broda i upoznao ih sa istorijom grada, strateškim pravcima razvoja Bara, stavljajući akcenat na multietnički sklad kao i na turističke potencijale Bara, prije svega na kulturno-istorijske znamenitosti Starog Bara, turističke potencijale koje ima Skadarsko jezero, ali i mogućnostima koje pruža slobodna zona Luke Bar u pogledu otvaranja novih proizvodnih pogona.

Kapetan Broda Jon Keffer je pohvalio sigurost i uslugu luke Bar koja je idealna za sklonište u slučajevima loših vremenskih uslova u regionu i rekao da je impresioniran ljepotama Starog Bara.

nato2

Kapetan Jusuf Jonuz, zamjenik komandanta Mornarice Crne Gore istakao je da Mornarica kroz školovanje svojih kadrova kod saveznika i učešće u vježbama u jadransko-jonskom moru, intenzivno radi na izgradnji svojih kapaciteta kako bi ojačavala partnerstvo i saradnju sa NATO saveznicima.

nato 3

USNS Carson City je neborbeno plovilo, vodeći ekspedicioni brzi transportni brod, trenutno angažovan u okviru vojne komande za transport trupa i opreme, koji prvi put uplovljava u crnogorsku luku.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

djokic

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

baneb reklama

 

djokic

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti