natto1

Predstavnici NATO broda “USNS Carson City” Jon Keffer, kapetan i CDR Steve Weydert su sa američkim vojnim atašeom ppk Robert C. Perry i predstavnicima Mornarice Crne Gore posjetili Opštinu Bar i sastali se predsjednikom Opštine, dr Zoranom Srzentićem.

Predsjednik Opštine Bar poželio je dobrodošlicu predstavnicima NATO broda i upoznao ih sa istorijom grada, strateškim pravcima razvoja Bara, stavljajući akcenat na multietnički sklad kao i na turističke potencijale Bara, prije svega na kulturno-istorijske znamenitosti Starog Bara, turističke potencijale koje ima Skadarsko jezero, ali i mogućnostima koje pruža slobodna zona Luke Bar u pogledu otvaranja novih proizvodnih pogona.

Kapetan Broda Jon Keffer je pohvalio sigurost i uslugu luke Bar koja je idealna za sklonište u slučajevima loših vremenskih uslova u regionu i rekao da je impresioniran ljepotama Starog Bara.

nato2

Kapetan Jusuf Jonuz, zamjenik komandanta Mornarice Crne Gore istakao je da Mornarica kroz školovanje svojih kadrova kod saveznika i učešće u vježbama u jadransko-jonskom moru, intenzivno radi na izgradnji svojih kapaciteta kako bi ojačavala partnerstvo i saradnju sa NATO saveznicima.

nato 3

USNS Carson City je neborbeno plovilo, vodeći ekspedicioni brzi transportni brod, trenutno angažovan u okviru vojne komande za transport trupa i opreme, koji prvi put uplovljava u crnogorsku luku.

Posljednje vijesti

Thumbnail Košarkaški Mornara će u nedjelju igrati u Sportskoj dvorani “Topolica” sa ekipom FMP-a u okviru...
Više u kategorijama: Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar