Luka Bar za pola godine ostvarila profit 600,000 eura

Luka Zarija

Zbog intenzivnijih radova na autoputu Bar Boljare povećan je pretovar cementa u odnosu na prethodnu godinu za 67 odsto ili 66.812 tona.

Povećana proizvodnja u KAP-u uticala je na veći pretovar glinice za 8.256 tona. Povećanje kod pretovara jalovine je 4.812 tona, a kod starog željeza 633 tone, rekao je izvršni direktor Luke Bar Zarija Franović u intervjuu Pobjedi.

Od ove godine u AD Luka Bar, istakao je, vrši se pretovar lužine, a ponovo se počelo sa pretovarom petrolkoksa. Među tečnim teretima veći pretovar imaju avio gorivo za 41 odsto ili 5.941 tonu i dizel eko za šest odsto ili 3.864 tona.

“U toku je izrada finansijskih izvještaja za prvih šest mjeseci 2018. i očekivani rezultat je dobit od preko 600 hiljada eura”, rekao je Franović.

Luka Bar planira i proširenje kapaciteta.

“U skladu sa principima razvoja luka, nakon optimizacije stepena iskorišćenosti postojećih kapaciteta, neophodno je pristupiti njihovom proširenju. U tom smislu je razrađen plan investiranja u lučku infrastrukturu, suprastrukturu i pokretnu mehanizaciju sa ciljem intenziviranja robnih tokova ka i od Luke Bar. Prva faza plana podrazumijeva ulaganja od cca 10 miliona eura, a procedure realizacije pojedinačnih investicija će se inicirati u momentu kada detaljne analize potvrde opravdanost ulaganja sa svih značajnih aspekata”, kazao je on.

Luka Bar se vratila na tržište Vojvodine.

“Veoma sam zadovoljan što će se žito vratiti u Luku Bar, nakon višegodišnje pauze. Imamo kapacitete da odgovorimo potrebama tog posla, naš silos za žitarice je u odličnom stanju, što je zaključila i tehnička ekipa naših poslovnih partnera iz Srbije prilikom posjete LB. Nakon nekoliko sitnih intervencija na traci silosa, spremni smo da primimo prve količine žitarica”, zaključio je Franović.

Izvor: Pobjeda

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar