MBA: Pomorstvo će biti sve važnije za crnogorsku ekonomiju

brodovii

"Uloga sektora pomorstva u ekonomskom razvoju Crne Gore biće nesumnjivo sve veća i značajnija.

Razlozi za takvo uvjerenje su, prije svega, višedecenijska uspješna tradicija kada je u pitanju pomorska privreda u Crnoj Gori. Povoljan geografski položaj države takođe ide u prilog tome", navodi se u saopštenju Montenegro biznis alijanse.

Iz MBA su poručili da Crna Gora mora iskoristiti sve komparativne i konkurentne prednosti kojima raspolaže kako bi se obezbijedio ubrzaniji razvoj sektora pomorstva, za šta postoje postoje realni uslovi.

“U Crnoj Gori danas postoji respektabilan broj stručnjaka iz tog sektora, koji izuzetno dobro poznaju prilike i mogućnosti za njegov razvoj. To su ljudi koji su stekli veliko iskustvo baveći se različitim poslovima i koji svoje znanje mogu uspješno primijeniti u praksi. Imamo primjera da su nekadašnji pomorci osnovali svoje firme u ovom sektoru koje uspješno posluju", navodi se u saopštenju.

“Da bi se zaista razvoj sektora pomorstva ubrzao, kako su ocijenili prije svega, podsticajniju zakonsku regulativu. Kako sada stvari stoje ima dosta prostora za njeno unaprijeđenje. Ovo znači da postojeću zakonsku regulativu treba učiniti stimulativnijom za različita ulaganja. Neophodno bi bilo i dopuniti je novim propisima i pravnim aktima koji bi unaprijedili zakonski okvir i učinili ga podsticajnim za biznis”, dodali su iz MBA i poručili da su “kontinuirane edukativne aktivnosti neophodan uslov ako želimo dostići željeni cilj".

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar