Zlatno sidro za AD Marinu Bar

zlatno sidro

Međunarodna organizacija The Yacht Harbour Association (TYHA) predstavlja udruženje nautičkih luka za rekreativna plovila i marina koja je ustanovljena sa ciljem da pomogne razvoj pomorske industrije u sektoru svjetskih marina.

Takođe ova organizacija pruža svu neophodnu konsultativnu pomoć i njihovim članovima, operatorima marina kao i pojedincima – vlasnicima plovila koji su članovi ovog značajnog udruženja. Na taj način pomaže se vlasnicima plovila u nalaženju kvalitetnih marina i nautičkih luka, al ii operatorima marina u poboljšanju upravljanja usluga koje pružaju u skladu sa visokim modernim standardima. Prema tome, članovi ovog udruženja imaju obostranu korist, prije svega marine koje su učlanjene imaju adekvatnu promociju svojih kapaciteta, kvaliteta i raspona usluga koje pružaju dok vlasnici plovila mogu dobiti sve neophodne informacije i pomoć prilikom izbora marine .Ova organizacija nudi ekspertske savjete u raznim pitanjima vezano za marinu, marketinške i promotivne instrumente, obučavanje osoblja i rukovodstva marine kao i šanse za povezivanje sa ostalim privrednim subjektima pomorskog tržišta. Usluge koje pruža udruženje TYHA donose izuzetnu uštedu vremena i novca što odgovara turistima na jahtama ali i marinama.

AD Marina Bar je u toku procesa sertifikacije za standarde Zlatno Sidro primijenila sve neophodne zahtjeve međunarodne organizacije The Yacht Harbour Association i nakon procjene stručnjaka dobila priznanje od 3 Zlatna sidra.
Međunarodna sertifikcaija AD Marine Bar za marine tj. dobijanje Blue Flag programa, ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015, i Gold Anchor za AD Marinu Bar realizovano je kroz međunarodni projekat Primjena i promocija koncepta održivog razvoja u AD Marini Bar (Applying and promoting the concept of sustainable development to AD Marina Bar - SUST-MARINA). Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa HERIC-INVO kancelarijom i Ministarstvom nauke Crne Gore i partnerima na projektu Pomorskim Fakultetom Kotor, Univerzitetom u Pireju, Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore i AD Marinom Bar.
Ovo značajno priznanje se odnosi na nivo kvaliteta ispunjavanja međunarodnih propisa i kriterijuma za luke nautičkog turizma i marine, što podrazumijeva izuzetno važne korake u daljoj primjeni standarda Zlatnog sidra i nastavku članstva u ovoj prestižnoj organizaciji. Može se istaći da je u tokom ovog perioda značajno unaprijeđen sistem kvaliteta i zaštite životne sredine u AD Marini Bar što ogleda u raznim ekološkim i promotivnim aktivnostima vezano za principe održivog razvoja i pravila dizajna i opreme u marini. Takođe, u izvještaju koji je podnijet od strane sertifikovanih procjenitelja utvrđeno je da AD Marina Bar ima izuzetno dobru organizaciju i infrastrukturu, što odgovara potrebama korisnika i posjetilaca.
Isto tako, pozitivno je ocijenjena politika kompanije, razvojni programi i ISO procedure koje se odnose na unapređenje cjelokupnog sistema marine. Naglašeno je da u marini postoji velik broj opreme i uređaja koji su propisani standardnim TYHA zahtjevima datim u zvačničnom dokumentu Code of Practice for Marinas. Poseban osvrt je dat i na rad osoblja i rukovodstva marine, pri čemu je posebno naglašena stručnost osoblja, njihova odogovornost i preciznost, kao i potrebne kvalifikacije za određene službe. U izvještaju je takođe ukazano na unaprijeđeni sistem zaštite životne sredine kao i set opreme koja se koristi u cilju zaštite morskog i kopnenog okruženja marine. U tom smislu posebna pažnja se poklanja ekološkim standardima, koje marina zadovoljava sa uspješnim upravljanjem otpdom koji nastaje prilikom radnih procesa, zaštitom akvatorijuma od zagađenja i čišćenja i održavanja šetališta i gatova. Konačno, priznanje i procjena od 3 Zlatna sidra za AD Marinu Bar predstavlja značajan rezultat svih napora koji su uloženi u praćenje međunarodnih standarda kao i podsticaj za dalje unapređenje poslovnog sistema u domenu ekoloških i tehničkih zahtjeva-zabelježili smo danas na press konferenciji u AD Marini Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar