Pozitivne kursne razlike pune kasu Barske plovidbe

barska

Izvršni direktor Barske plovidbe Milo Paunović rekao je da pozitivan rezultat poslovanja ove kompanije u prvih devet mjeseci od 3,6 miliona eura proistekao iz bilansiranja pozitivnih kursnih razlika.

“Finansijski rezultat, kao razlika finansijskih prihoda i rashoda, nastao je obračunom kursnih razlika na kredit od Eksim banke u iznosu od 46,4 miliona dolara, kao i knjiženjem kamate po ovom kreditu”, rekao je Paunović za Pobjedu.

On je dodao da rashodi kamata za prvih devet mjesec iznose 613 hiljada eura, pozitivne kursne razlike 4,76 miliona eura, a negativne 329,4 hiljade eura-

U razgovoru za Pobjedu, Panunović je naveo da “bilans novčanih tokova pokazuje značajna akumulirana sredstva, što obezbjeđuje likvidnost i pruža relativnu sigurnost poslovanja”.

On je dodao da Barska plovidba ostvaruje poslovne prihode po osnovu iznajmljivanja brodova "Bar" i "Budva", izdavanja poslovnih prostora, restorana i jaht kluba i agentiranjem broda "Dubrovnik" riječke Jadrolinije.

On je rekao da dosadašnje obaveze po osnovu kamata na kredit kod kineske Eksim banke, koji su uzeli prije pet godina za izgradnju brodova "Bar" i "Budva", izmirene po planu otplate.

“Naše naredne značajne obaveze prema Eksim banci su kamata od 474 hiljade eura koja dospijeva 21. januara naredne godine i prva rata kredita od dva miliona, koja dospijeva 21. jula naredne godine. U prethodnih godinu uspjeli smo da akumuliramo značajna finansijska sredstva iz kojih se mogu isplatiti dvije naredne obaveze prema Eksim banci, a daljim akumuliranjem sredstava iz tekućeg poslovanja moći ćemo izmiriti i naredne rate, od kojih prva dospijeva u januaru 2019. godine”, rekao je Paunović za Pobjedu i dodao da je brod "Bar" u luci Kakinada u Indiji, gdje ukrcava uvrećanu rižu, a potom plovi za Dakar, Senegal.

“Brod "Budva" je u plovidbi preko Atlantskog okeana prema bunker poziciji Recalada u Argentini. Nakon bunkera goriva brod ide u luku San Lorenco u Argentini, radi ukrcaja sojine prerađevine, a potom na iskrcaj u Irak”, rekao je Paunović.

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar