UPS: Nema straha od zagađenja zbog broda koji tone

tone

Brod „Adal“ koji je vezan već 14 godina u Luci Bar tone u more. Iz Uprave pomorske sigurnosti potvrdili su ovu informaciju i istakli „nema straha od zagađenja more usled ovog potapanja broda“.

PIŠE: Biljana Dabić

Brod je vlasništvo Osmana Meme iz Albanije. Albanskom državljaninu nadležne službe Crne Gore su oduzele brod prIJe skoro deceniju i po, kada su na njemu zaplenjene cigarete.

„Plovilo je u jako lošem stanju i uočljivo je da lagano tone u more. Nema straha da može doći do zagađenja, a obezbjeđen je od strane preduzeća Hemosan iz Bara. Postavljena je brana, i na njemu, kako nam je rečeno, nema mnogo nafte. Inače, brod je dat na čuvanje Luci Bar nakon sprovedenog postupka“, kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Prema njegovim riječima, Luka Bar ima spor sa vlasnikom zbog naplate za „ležarinu“ broda.

Prema našim saznanjima, brod je svojevremeno bio blizu upravne zgrade Luke Bar, a kasnije je vezan na jednom od gatova ispod Volujice gdje je i počeo da tone. Na brodu su od trenutka kada je zaplenjen, trebala stalno biti minimalno tri člana posade što vlasnik nije obezbjedio.

Brod je dugačak 50-tak metara.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar