Paunović:Članovi posade Bar dobro i zdravo, brod pretpio manja oštećenja

brod bar

Teretni brod “Bar”  pomorske kompanije Barska plovidba oštećen je u vodama Bangladeša gdje je došlo do sudara sa balk brodom “Marina stars” koji plovi pod zastavom Bahama. Na sreću niko od posade nije povređen, a brod Bar je pretrpio zanemarljiva oštećenja.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Ovu informaciju potvrdio je u subotu izvršni direktor Barske plovidbe Milo Paunović

"Brod Bar se nakon bunkerisanja goriva koje je obavljeno u Singapuru, 22.septembra usidrio na sidrištu u Bangladešu gdje je čekao dozvolu za ulazak u Luku da bi iskrcao 23. 000 tona čeličnih kalemova. U subotu, u jutarnjim satima dobio sam poziv od kapetana Vladana Dudića koji me informisao da je došlo do kontakta broda Bar i broda Marine Star. Na sreću brod Bar je pretpio manja oštećenj"a, kazao je Panunović. Prema njegovim riječima, oštećena je ograda u dužini od oko 30 metara, kao i gornji dio oplate koja je pretrpjela ogrebotine i blago ulegnuće.

"Brod Bar nije konstruktivno oštećen, i ono što je najbitnije svi članovi posade su dobro i zdravo. U narednom period nadležne službe Društva će u kontaktu sa posadom broda, lučkim vlastima u Bangladešu i predstavnicima osiguravajuće kuće, preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako naplatiti štetu koju nam je pričinio brod Marine Star i kako bi otklonili predmetna oštećenja", zaključio je Paunović

Brod Bar porinut je 2014. godine u Kini. Nosivosti je 36.000 DWT, dužine 180m, širine 30m sa gazom 10.03m.  Barska plovidba kroz kreditno zaduženje kupila je dva teretna broda “Bar” I Budva”. Otplata glavnice za oba broda  počinje sredinom sledeće godine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar