bijela2

Najveći brod na svijetu, holandski specijalizovani teretnjak “Dockwise Vanguard”, koji je uplovio u Boku prije dva dana, jutros je u brodogradilištu u Bijeloj počeo utovar velikog plutajućeg doka.

Ova vijest privukla je veliku pažnju javnosti i zbog veličine holandskog broda ("Docwise Vanguard" je dug je 275, širok 79, a gaz mu iznosi 11 metara), i zbog spektakularnosti ukrcavanja doka na palube. "Doxckwise Vanguard" biće, naime, bukvalno potopljen jer će svoje tankove napuniti vodom i "zaroniti" glavnu palubu 15-tak metara ispod morske površine! Na nju će potom remorkerima biti navučen veliki dok iz Bijele, nakon čega će "Dockwise Vanguard" isprazniti svoje tankove i izroniti, noseći na palubi bijeljanski plutajući dok.

Domaća javnost nije upoznata da je u ovaj spektakularni poduhvat,  uključena barska kompanija “Nimont”! 

Nimont je, naime, glavni agent i predstavnik vlasnika doka u Brodogradilištu Bijela, kompanije “Western Shipyard” iz Litvanije!

Kao zastupnik iste, Nimont je organizovao poslove angažovanja tegljača od kompanija “Brodospas” is Splita i “Boka Pilot” iz Kotora.

"Naši agenti prate i nadziru poslove tegljenja Velikog doka 12 sa njegovog priveza do broda MV Dockwise Vanguard koji se nalazi na sidrištu u akvatorijumu Bijela", saopštili su nam iz Nimonta.


Posljednje vijesti

Thumbnail Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa i u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar