bijela2

Najveći brod na svijetu, holandski specijalizovani teretnjak “Dockwise Vanguard”, koji je uplovio u Boku prije dva dana, jutros je u brodogradilištu u Bijeloj počeo utovar velikog plutajućeg doka.

Ova vijest privukla je veliku pažnju javnosti i zbog veličine holandskog broda ("Docwise Vanguard" je dug je 275, širok 79, a gaz mu iznosi 11 metara), i zbog spektakularnosti ukrcavanja doka na palube. "Doxckwise Vanguard" biće, naime, bukvalno potopljen jer će svoje tankove napuniti vodom i "zaroniti" glavnu palubu 15-tak metara ispod morske površine! Na nju će potom remorkerima biti navučen veliki dok iz Bijele, nakon čega će "Dockwise Vanguard" isprazniti svoje tankove i izroniti, noseći na palubi bijeljanski plutajući dok.

Domaća javnost nije upoznata da je u ovaj spektakularni poduhvat,  uključena barska kompanija “Nimont”! 

Nimont je, naime, glavni agent i predstavnik vlasnika doka u Brodogradilištu Bijela, kompanije “Western Shipyard” iz Litvanije!

Kao zastupnik iste, Nimont je organizovao poslove angažovanja tegljača od kompanija “Brodospas” is Splita i “Boka Pilot” iz Kotora.

"Naši agenti prate i nadziru poslove tegljenja Velikog doka 12 sa njegovog priveza do broda MV Dockwise Vanguard koji se nalazi na sidrištu u akvatorijumu Bijela", saopštili su nam iz Nimonta.


Posljednje vijesti

Thumbnail Policija u Baru podnijela nadležnom sudu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar