U Bar uplovio Duh Tomsona, najavljene nove linije

kruser u baru danas 9

Uplovljenjem broda “Thomson Spirit” sa više od 1.200 engleskih turista jutros je otvorena nova kruzing sezona u Baru.

“Prednost barske rivijere ogleda se u brojnim atraktivnim lokaliltetima, kulturno-istorijskim spomenicima, kontrastu i ljepoti morske i jezerske obale. U Baru nema izražene frekvencije putničkih brodova kao u Kotoru, a odavde je turistima jednostavnije doći i do obližnjih gradova, Budve, Podgorice, manastira Ostrog”, kazao je direktor kompanije “Allegra Montenegro” Mihailo Vukić.

On je prenio pozitivne utiske kapetana broda i turista i najavio realizaciju ugovora sa drugim svjetskim kompanijama, prije svega sa italijanskim partnerima, koji bi otvorili liniju Bar-Bari-Drač, a već u julu i avgustu očekuje i spajanje obala Dubrovnik-Budva.

“Krajem juna u Bar će stići predstavnici kompanije ‘Snav’, koji su tražili razgovor sa Unijom poslodavaca i privrednicima iz Bara. Pokušaćemo da postignemo dogovor da njihov brod ‘Toscana’, koji saobraća iz Barija za Drač, makar jednom nedjeljno preusmjere u Bar. Na taj način „pojačali" bi liniju sa Barijem. Da bi realizovali tu ideju, neophodno je da brod koji je dugačak 164m pristane na gat 5 i da se obezbjede uslovi za to. To bi automatski značilo otvaranje Bara prema Italiji, što bi bila prava stvar i za sve barske privrednike i špedicije koji sada nemaju zadovoljavajući obim posla. Odlično je što je ‘Jadrolinija’ stigla kod nas, ali ima prostora da se Bar poveže i sa ostalim mediteranskim lukama”, kazao je Vukić.

On je dodao da je hendikep pristajanje kruzing brodova na gat 2 kompanije “Port of Adria”, koji je znatno udaljen od glavne kapije Luke Bar. “Adekvatniji doček putnika bio bi na gatu 5”, ocijenio je Vukić.

“Srećni smo i veoma zadovoljni što su naši višegodišnji napori urodili plodom i što se polako obistinjuje moja želja i moje kompanije ‘Allegra’ da Bar bude nova kruzing destinacija. To odgovara i ljudima ovdje i turistima koji su prezasićeni nekim dosadašnjim destinacijama i traže nešto novo”, zaključio je Vukić.

Dobrodošlicu putnicima poželjeli su predsjednik barske Skupštine Radomir Novaković i potpredsjednica Opštine Sanela Ličina. Novaković je kapetanu i posadi broda poklonio autentičan barski proizvod –djevičansko maslinovo ulje Seada Kolara i knjigu “Bar s druge strane ogledala” publiciste Željka Milovića.

“Nadam se da će vam se svidjeti naš lijepi grad i da ćete se ponovo vratiti u Bar”, rekao je Novaković.

{galerija}more/2017/6/duh{/galerija}



auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar