OT Logistics: Naša ponuda usklađena sa kriterijumima i uslovima tendera

kontejnerski avio snimal

Poljska kompanija OT Logistics uputilaje prigovor Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte, nakon što je primio zvanično obavještenje crnogorskih nadležnih institucija o odluci da se ponište tenderi za prodaju udjela u kompanijama Luka Bar i Montecargo.

Iz kompanije je poručeno da su spremni za nastavak saradnje sa crnogorskom Vladom u cilju valorizacije kapaciteta Luke Bar i razvoja preduzeća Montecargo, poručili su njeni predstavnici.

Iz OT Logistics su saopštili da su ponude dostavljene na tendere za Luku Bar i Montecargo usklađene sa njihovim ciljevima, kriterijumima i uslovima.

„OT Logistics je iznenađen odlukom i obrazloženjima Savjeta, posebno imajući u vidu nedavno zaključene pregovore sa Tenderskom komisijom, u kojima smo prihvatili njihove i zahtjeve sindikata. Smatramo da nije utemeljen zaključak Savjeta da naša ponuda ne odgovara ciljevima, kriterijumima i uslovima tendera, u vezi čega je upućen zvanični prigovor predstavnicima crnogorskih institucija“, navodi se u saopštenju poljske kompanije.

Potpredsjednik kompanije OT Logistics, Pjotr Ambrozovič, naglasio je da je ponuda za učešće u tenderima za privatizaciju kompanija Luka Bar i Montecargo pripremana pažljivo i temljeno, na osnovu detaljno odrađenih evaluacija pravnog i finansijskoj karaktera u oba preduzeća, čiji se dalji razvoj želi unaprijediti privatizacijom.

„Smatramo da je naša ponuda u potpunosti usklađena sa ciljevima, kriterijumima i uslovima tendera, koji su nam predočeni u otkupljenoj tenderskoj dokumentaciji i potvrđeni kroz komunikaciju sa Tenderskom komisijom”, poručio je Ambrozovič.

U saopštenju OT Logistics se dodaje da je ova kompanija učestvovala u više faza pregovora sa Tenderskom komisijom i prihvatila sve zahtjeve Tenderske komisije u vezi sa poboljšanjem ponude i predloga ugovora o kupoprodaji akcija i o upravljanju.

„Vjerujemo da je Crna Gora politički stabilna zemlja, spremna na saradnju i partnerstvo sa investitorima iz EU. Stoga smo spremni da kroz dalje razgovore sa Vladom zajednički pronađemo efikasna rješenja za valorizaciju kapaciteta Luke Bar u interesu Crne Gore, njenih građana, lokalne zajednice, radnika i manjinskih akcionara“, navodi se u saopštenju OT Logistics.

Ambrozovič je istako da je uvjeren da OT Logistics može da unaprijedi razvoj Luke Bar i Montecarga.

“Vjerujemo da potencijal OT Logistics grupe i planirani investicioni program mogu da proizvedu sinergije od kojih će imati koristi Luka Bar, željeznički saobraćaj i ukupna crnogorska ekonomija”, dodao je Ambrozovič.

OT Logistics je u martu zaključila pregovore sa Tenderskom komisijom o kupovini akcija u kompanijama Luka Bar i Montecargo. Ponuđeno je 8,52 miliona eura za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar i 2,5 miliona eura za 51 odsto udjela u Montecargu.

OT Logistics se obavezala da sprovede investicione programe u obje kompanije vrijedne 17,45 miliona eura i da zadrži sve radnike, poštujući postojeće kolektivne ugovore.

Kolektivnim ugovorima podrazumijeva se i povećanje minimalne cijene rada.

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar