Kara: Kruzing je "cvijet" koji doprinosi primarnom poslovanju Port of Adrie

NASLOVNA OVA

Port of Adria je ovih dana ugostio predstavnike španske kompanije Pullmantur Cruises, koja je dio Royal Carribean Cruises, druge najveće kruzing korporacije na svijetu, sa oko 25 odsto ovog tržišta. U cilju predstavljanja Bara i Crne Gore, Port of Adria je za predstavnike Pullmantur-a, organizovala dvodnevni obilazak lokalnih atrakcija i turističkih destinacija kao što su: Skadarsko jezero, Manastir Reževići, Sveti Stefan, ali i Budve, Kotora, Starog grada u Ulcinju i Ade Bojane.

Piše:Anto Baković

Izvršni direktor kompanije Port of Adria, Sedat Kara, kaže da će, po sadašnjim rezervacijama, preko te kompanije u Bar ove godine uploviti devet kruzing brodova, sa više od 10.000 putnika. Spremni smo da razvijamo kruzing turizam u Baru uz podršku Global Ports Holding grupe, koja je većinski vlasnik kompanije Ports of Adria. Radićemo na razvoju po internacionalnim standardima, gdje ćemo voditi računa o bezbjednosti i sigurnosti.

“Investirali smo preko 11 miliona eura u rukovanje kontenjerskim I generalnim teretom, a planiramo da nastavimo sa investiranjem. Svakako da na kruzing turizam gledamo kao na cvijet koji posebno doprinosi našem primarnom poslovanju, a naša kompanija se ugleda na luke širom svijeta koje posluju na ovaj način, kao što je na primjer Luka Koper”, naglašava Kara.

Direktor Port of Adria dodao je da kruzing poslovanje nije primarna djelatnost kompanije i objasnio da ono predstavlja samo jedan odsto ukupnog poslovanja.

Port of Adria je dio Global Ports Holdinga, najvećeg kruzing operatora, sa ukupno 14 luka u osam zemalja, među kojim su i neke od najvećih kruzing luka kao što su Barselona i Venecija. Kao većinski vlasnik Port of Adria kompanije, GPH je stavio svoju mrežu i iskustvo na raspolaganje barskoj kompaniji, kako bi se promovisao Bar kao nova kruzimg destinacija, ali i Crna Gora, kao turistička odrednica.

{galerija}more/2017/4/kara{/galerija}

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar