pmys

Prijatelji jedrenja, okupljeni u neformalnoj grupi Tivatska regata, došli su na ideju da organizuju donatorsku akciju, kako bi obezbijedili kotizaciju i troškove za nastup Montenegro Sailing Team-a na predstojećoj, Uskršnjoj regati na Hvaru, koja slovi za jednu od najznačajnijih regata na Jadranu. Montenegro Sailing Team, koji nastupa pod bojama tivatskog Delfina, okuplja jedriličarke iz Tivta, Herceg Novog, Kotora i Risna, a imao je debitantski nastup na Visu početkom mjeseca, kada im je na ženskom match race-u PMS Regati, umakla samo ekipa favorit, Frappa Rogiznica.


„Malo ko od nas je očekivao da ćemo poslije samo tri treninga koja smo održali poći za rukom da u jakoj konkurenciji osvojimo drugo mjesto i zbilja to doživljavamo kao uspjeh. Želja nam je da nastavimo da se takmičimo i da ostvarimo dobar rezultat. Ništa ne obećavamo, ipak je kompletan naš tim, sastavljen od djevojaka iz Kotora, herceg Novog i Tivta kojima jedrenje nije primarna stvar u životu. Mi smo entuzijasti, zaljubljenici u jedrenje i svaka pomoć da se nađemo na Uskršnjoj regati biće nam dobrodošla“, rekla je jedna od članica Montenegro Sailing Team-a Majda Begović.

Velika Uskršnja regata, koju bije glas najznačajnijeg I najbolje organizovanog jedriličaarskog događaja na Jadranu, traaje od 6-8. Aprila. Zelimo podržati djevojke koje su nam donijele veliku.radost, predstavljajući Boku u najboljem svjetlu jedrilicarskom svijetu. Želimo da im pomognemo da se organizuju kako.bi nastupile na Hvaru, porucuju organizatori akcije, koji pozivaju na donatorske gradele, zakazane za nedjelju, 26.mart, u 17 sati na mulu ispred JK Delfin.