×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder more/2017/2/nato is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder more/2017/2/nato is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

nato 2

Tri broda stalne NATO Grupe za protivminska dejstva (SNMCMG2), koju trenutno čini komandni poljski brod “Kontraadmiral Xawery Czernicki”, španski “Duero” i njemački“ Rottweil”, uplovila su jutros u Luku Bar u okviru posjete Mornarici Vojske Crne Gore. Posjeta ima za cilj jačanje pomorske bezbjednosti, kao i saradnju i partnerstvo sa Crnom Gorom.

Komandant Mornarice, kapetan bojnog broda Darko Vuković, je na pres konferenciji koja je danas održana na poljskom komandnom brodu izrazio zadovoljstvo što Mornarica ima priliku da ponovo bude domaćin NATO Grupe brodova za protivminska dejstva.

„Ovo je izuzetna prilika i mogućnost da u neposrednom kontaktu nastavimo izuzetno dobru saradnju na planu unapređenja kapaciteta Mornarice Vojske Crne Gore“, kazao je kapetan bojnog broda Vuković.

Komandant SNMCMG2, kapetan fregate Aleksander Urbanovič (Aleksander Urbanowicz) je napomenuo da će zajednička vježba sa pripadnicima Mornarice VCG biti prilika da se razmijene znanja i iskustva, ali i unaprijede sposobnosti i saradnja.

Jutros je u Komandi Mornarice kapetan Vuković primio u posjetu komandante brodova iz Grupe SNMCMG2.

Španski brod “Duero” i njemački“ Rottweil“ biće otvoreni sjutra od 14 do 16 h za zainteresovane građane.

Grupa brodova koja kao jedinstvena cjelina djeluje pretežno u Sredozemnom i Crnom moru, specijalizovana je za operacije čišćenja mina, ali i drugih ubojnih sredstava zaostalih iz ratova tokom 20. vijeka. Prilikom posjete, biće realizovana zajednička vježba sa pripadnicima Mornarice, sa ciljem jačanja interoperabilnosti.

{galerija}more/2017/2/nato{/galerija}

Posljednje vijesti

Thumbnail Predstava „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića, produkcijsko ostvarenje festivala...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Obale  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar