Barska plovidba: Najlikvidnija smo firma u Crnoj Gori

brodovi montenegro line u luci bar

Povodom novinskih tekstova objavljenih u pojedinim crnogorskim medijima u kojima se tvrdi da se kompanija “Barska plovidba” nalazi "na rubu propasti", juče se saopštenjem za medije obratio menadžment. U dopisu se navodi da je “Barska plovidba” uspješno završila poslovnu 2016. godinu “o čemu će javnost biti obaviještena nakon izrade završnog računa”.

“Barska plovidba AD Bar je sa poslovnim rezultatima jedna od najlikvidnijih firmi u Crnoj Gori. U prilog tome govori što se nalazi na ‘bijeloj listi’ poreskih obveznika. Sve obaveze prema državi, kreditorima, zaposlenima u sjedištu kompanije i pomorcima su izmirene”, stoji u obraćanju javnosti koje potpisuje predsjednik Odbora direktora Vojo Bojović.

U saopštenju se navodi i da je Odbor direktora u skladu sa zakonskom legislativom i saglasnošću vlasnika kapitala sadašnjeg izvršnog direktora, imenovao na način kao i sve njegove prethodnike.

“Odbor direktora daje punu podršku izvršnom direktoru Milu Paunoviću i menadžmentu kompanije. Natpise o njegovoj nestručnosti i imenovanju sa ciljem ‘potapanja kompanije’ smatramo malicioznim i neodgovornim u svakom smislu. Procjenjujemo da tekstovi koji su u posljednje vrijeme objavljivani u pojedinim medijima za cilj imaju diskreditaciju predsjednika Odbora direktora, izvršnog direktora kompanije i rušenje njihovog ličnog i profesionalnog ugleda”, navodi se u saopštenju. Predsjednik Odbora direktora uz to ukazuje da koliko je "nestručan" izvršni direktor govore rezultati koje je ostvario od imenovanja do danas, a odnose se na to da je upravo on uspio da "posloži" propuste i pogrešne poslovne korake.

“Tvrdnje da je oko 80 pomoraca nakon zaustavljanja pomorske linije Bar- Bari ostalo bez posla, ‘tačne’ su kao i ostalo navedeno u tim novinskim člancima. Ovim putem obavještavamo javnost da svi pomorci koji su bili upošljeni na toj liniji imaju mogućnost da plove na teretnim brodovima ‘Barske plovidbe’ AD, osim stjuardesa za koje će se kompanija založiti da do ponovnog uspostavljanja redovne linije prinađu adekvatno zapošljenje”, stoji u saopštenju.

Iz kompanije naglašavaju da su u deficitu sa određenim kadrom - fale kapetani, prvi oficiri palube, upravitelji stroja i prvi oficiri stroja. U dopisu se ističe da su plate pomoraca na brodovima Barske plovidbe usklađene sa međunarodnim standardima (ITF), pa je shodno tome najniže mjesečno primanje kormilara 1.300 eura, dok startna plata kapetana iznosi 7.050 eura.

“Odbor direktora aktivno radi na obnavljanju linije Bar- Bari, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. Među poslovnim uspjesima bilježimo i što je Barska plovidba zaključila ugovor za treću godinu najma teretnih brodova ‘Bar’ i ‘Budva’. Postignuti uslovi su, kada su u pitanju ove vrste brodova, daleko bolji od važećih na svjetskom vozarinskom tržištu. Sa ovom vozarinom Barska plovidba uspješno izmiruje obaveze kako prema pomorcima, tako i prema kreditorima, što i te kako oslikava kvalitet rada i stručnost uprave i menadžmenta”, zaključuje se u saopštenju Barske plovidbe AD koje potpisuje predsjednik Odbora direktora Vojo Bojović.

AUTOR: Vjera Knežević Vučićević

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar