Jednom Baranin uvijek Baranin

Barani 3

Obećanje da ću se javiti s pričom iz Las Vegasa nisam ispunio iz razloga koje su čitaoci Jedra vjerovatno pretpostavili – epilog meča našeg šampiona Dejana Zlatičanina toliko me je obezvoljio da nisam imao snage da pišem.

 

TEKST I FOTO: Radomir NOVAKOVIĆ

Yato nastavljam tamo gdje sam stao u prvoj kolumni - Fleimngtonu i magičnoj piceriji koju u ovom živopisnom gradiću tik kraj Nju Džerzija drže naši Zajo i Medo.

Delicija je u državi Njujork, u neku ruku štab Barana u kojem, u skladu sa našim mentalitetom, nikada ne nedostaje egzibicija. Tokom našeg boravka tako je bio pripremljen sendvič od tri i po metra! Sliku pogledajte u fotogaleriji. Zajo i Medo su “insistirali” da ga spakujemo za put u Las Vegas, ali smo odustali od te ideje zbog izvjesnih problema koje bi imali sa aerodromskim personalom. Žalim što nismo izveli ovu egzibiciju samo zbog naslova na Jedru: “Barani krenuli na put u Vegas sa sendvičom od 3,5 metra”.

Ovaj sendvič, iz moje perspektive, bio je zapravo izazov za legendarnog barskog pica majstora Toša (Vladimir Dašić op.a), da napravi najveću picu na svijetu i konačno se upiše u Ginisovu knjigu rekorda.

Za Ginisa je bila i moja izjava u Njujorku ekipi neke od lokalnih TV stanica. “Snašli” su me kako smo kročili u centar "Velike jabuke" sa aerodroma.

https://www.youtube.com/watch?v=SQ0heQ2LQOY

Ovaj video snimak je djelo Saše Kovalenka koji nas je sačekao na aerodromu. Ljetos je kao direktor marketinga i operativac Mornara dočekivao na aerodromu u Golubovcima zvijezde našeg košarkaškog ponosa Volera i Elisa. Ali siguran sam da američki košarkaši u Baru nisu imali brži susret sa “sedmom silom” od mene. Ovaj “incident” u starobarskom duhu je momentalno prokomentarisan: “Odmah su te prepoznali”.

Izdržao sam ovaj “udarac” i krenuo dalje: Jednom Baranin uvijek Baranin. 

Zbog cajtnota i kasnog kontakta, tokom boravka u Njujorku nismo se vidjeli sa Vlatkom Tomaševićem i Zoranom Stevićem koju su nas, čim su saznali da smo im u "komšiluku" odmah pozvali na druženje. Ovaj propust ispavljam prilikom prve sledeće posjete "Velikoj jabuci" i pišem vam sa lica mjesta kakva je situacija u barskom štabu na Menhetnu.

Evo vam još nekoliko fotografija topoličko-murćke ekipe. 

{galerija}art/2017/2/barani{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar