APEL ZA SPAS SKADARSKOG JEZERA 📢

voz vir

 Pozivam policiju, pravosuđe, tužilaštvo, inspekcijske organe i nadležnu komunalnu policiju da počnu ispunjavati svoje zakonom utvrđene obaveze i konačno nešto učiniti na očuvanju Skadarskog jezera.


Unatoč svim naporima Službe zaštite NP Skadarskog jezera, koje je inače malo, slabo opremljeno i još lošije plaćeno, za očuvanje šarana u vrijeme mjesta, naime lovostaj, svakodnevno svjedočimo bijesnoj izložbi (uglavnom struja) zaštićene ribe, i još gore i uništenje oko biološke raznolikosti.

Potrebna nam je pomoć zemljišne i vodovodne policije, opreme, te još potrebnije utvrđivanje tužilaštva i pravosuđa da ne tražimo rupe u zakonu kako bi oslobodili počinitelje ovog krivičnog djela kako je to bio slučaj, radije nego provoditi najoštriji zakon, uključujući zatvorske kazne za počinitelje.

U danima koji slijede, administracija nacionalnih parkova neće biti održana objavljivanja niti imena lovokradica, već ni imena policajaca, inspektora, tužioca i sudaca koji gledaju kroz prste krivolovcima i dopuštaju ovaj zločin protiv prirode da se dogodi.

Ako ovo ne uradimo zajedno, u narednih nekoliko godina možemo očekivati da će Skadarsko jezero ponestati ribe kao što je slučaj sa rijekom Zetom, a onda se ne možemo nadati turistima koji u tom slučaju imaju zaobišao beživotni ribnjak u tome što će učiniti. Okrenite jezero i što bi najviše pogodilo turističku posljedicu na jezeru.

 Dakle, svi zajedno u borbu protiv uništenja prirode i jedne od najvećih zelenih fabrika u Crnoj Gori.

Марина Јочић , Predsjednik Upravnog odbora JPNPCG

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar