EU finsira projekat, nosilac projekta Caritas Barske nadbiskupije

biskupija br

Prihvaćen je novi projekat Caritasa Barske nadbiskupije A.C.C.E.N.T - Pristupačnost, građanska savijest, zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Na polju zapošljavanja OSI, pored fizičkih barijera, najveći problem predstavljaju predrasude, nedostatak kompetencija i vještina OSI, kao i male mogućnosti za zapošljavanje.

Projekat A.C.C.E.N.T se bavi ovim zajedničkim potrebama u Crnoj Gori i Albaniji, radi stvaranja mogućnosti za zapošljavanje i povećanje zaposlenosti za OSI stvaranjem odgovarajućeg okruženja, funkcionalnog institucionalnog okvira, razvojem kompetencija i profesionalnih vještina i jačanjem dijaloga između svih zainteresovanih strana.

Nosioc projekta je Caritas Barske nadbiskupije, a partneri na projektu su Caritas Albanija, Progetto Speranza i Udruženje paraplegičara Bar.

Glavni cilj projekta je povećanje zaposlenosti i mogućnosti zapošljavanja osoba sa invaliditetom (OSI) u prekograničnom području Albanije i Crne Gore. Ovaj cilj izražava volju da se stvori značajna promjena vezana za situiaciju OSI u ciljnom području, što je u skladu sa ukupnim strategijama zapošljavanja OSI u Crnoj Gori i Albaniji.

Projekat A.C.C.E.N.T - Pristupačnost, građanska savijest, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao novi trend, koji će trajati dvije godine, se realizuje kroz akcioni program prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014 – 2020, a finansira ga Evropska Unija. U Crnoj Gori aktivnosti projekta će se sprovoditi u opštinama Bar i Ulcinj, dok će se aktivnosti projekta u Albaniji sprovoditi u opštinama Skadar i Leže.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar