ANB posebna jedinica u budžetu

vlaada ccg

Vlada Crne Gore je, na 16. sjednici održanoj 26. marta 2021. godine kojom je predsjedavao premijer prof. dr Zdravko Krivokapić, utvrdila da je Predlogom zakona o unutrašnjim poslovima propisano da Policija postaje organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, to je i glavna novina u odnosu na finansijsko-obavještajnu jedinicu da postaje sastavni dio Ministarstva, budući da je ista organizaciona jedinica Policije.

Shodno tome, predviđene su i promjene kada su donosioci odluka u pitanju, u smislu da to više neće biti direktor Policije nego ministar unutrašnjih poslova.

Takođe, predviđeno je da finansijsko-obavještajna jedinica bude posebna jedinica u budžetu Crne Gore, kao i da njen rukovodilac samostalno raspolaže budžetom.

U namjeri da se sačuva operativnost i samostalnost ove jedinice koju zahtijevaju međunarodni standardi u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma, propisano je i da se način korišćenja i raspolaganja njenim materijalno-tehničkim sredstvima uredi aktom Ministarstva unutrašnjih poslova koji je označen odgovarajućim stepenom tajnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar