Dr Tomanović: Optužbe su isključivo iz političkih razloga

dragoljub dr tomanovic jpg

Povodom napisa u medijima i komentara na društvenim mrežama, saopštenjem, koje integralno prenosimo, obratio se direktor Opšte bolnice Bar, dr Dragoslav Tomanović.

“Povremeno se u javnosti mogu čuti negativne, netačne i nekompetentne ocjene o radu i rezultatima bolnice u Baru tokom pandemije Kovid 19. Uglavnom se tvrdi da je ovo bolnica u kojoj se najteži pacijenti od Kovida 19 ne liječe adekvatno, kako im se ne poklanja adekvatna pažnja, kako je medicinsko osoblje nestručno, a menadžment neodgovoran.

Sve se ove ocjene iznose po principu „rekla-kazala“, bez ikakvog stručnog uporišta ili analize. U medicini se tačno zna kako se utvrđuje da li je neko nestručno i neadekvatno liječen, i na osnovu kojih parametara se formira sud o radu i rezultatima jedne medicinske ustanove. Za sada smo samo čuli najobičnija ogovaranja nestručnih i dokonih posjetilaca društvenih mreža i ponekog političkog aktiviste, koji svaku instituciju na čijem je čelu član DPS-a, smatra „Prokletom avlijom“ ili Aušvicom.

Nekome je izgleda stalo da stvori predstavu u javnosti da se od Kovida 19 umire samo u barskoj bolnici i da ljudi koji u njoj rade ne znaju svoj posao. To je neistina koja duboko vrijeđa sve požrtvovane i stručne ljude u barskoj bolnici, o čijem trudu, humanosti i znanju je suvišno i govoriti. Oni takav odnos ne zaslužuju. Ali, odavno znam da glavna meta ovih intriganata nije naše medicinsko osoblje već ja, kao direktor Bolnice i predsjednik OO DPS-a. Od mene treba u javnosti napraviti „doktora smrti“, kako bi se i mojim primjerom pokazalo da je DPS uprapastio sve u Crnoj Gori, pa i zdravstveni sistem.

No, ja ne strahujem za svoj moralni i profesionalni ugled, jer za svoj rad imam previše dokaza, rezultata i svjedoka. Siguran sam u njihovu nadmoćnost i neoborivost. Jedino je istina da sam član DPS i predsjednik OO ove partije, isto kao što su mnogi drugi direktori i ministri, novi i stari, takođe članovi ove ili one partije. Ali, s jednom razlikom: moje ime i prezime nije napravila direktorska funkcija, već sam ime i prezime u poslu kojim se bavim, imao i prije nego što sam postao direktor. Tako, i kada više ne budem direktor, jedino ću izgubiti obaveze i odgovornost koju ova funkcija nosi, a zadržati sve ono što čini moju profesionalnu ličnost. Zato i najavu ministrice zdravlja da, bože zdravlja, neću dočekati ni petak na direktorskom mjestu, primam sa izvjesnim olakšanjem. Što se mog ličnog stava i komoditeta tiče, mogla je to i ranije da učini.”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar