Policija, inspekcija i vojska će kontrolisati poštovanje mjera

patrolla

Državni sekretar u Minsitarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović kazao je da je Vlada juče odlučila da pooštri kontrolu sprovođenja mjera.

“To ćemo uraditi uz pomoć svih ljudi koji stoje na raspolaganju vama kao građanima, ali i Vladi. To ćemo uraditi uz pomoć pripadnika Uprave policije. To ćemo uraditi uz pomoć zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove. To ćemo uraditi uz pomoć Vojske Crne Gore”, dodao je Odović.

Biće formirana tri tima.

“Prvi tim sačinjavaće pripadnici Uprave policije, koji će biti zaduženi da kontrolišu primjenu mjera na javnim površinama i u spoljnom prostoru. Pripadnici Uprave policije imaće određene reone u kojima će se kretati, kontrolisaće primjenu mjera, uključujući nošenje maske, držanje distance, opominjaće građane”, rekao je, ističući da će se nesavjesni građani kažnjavati u skladu sa zakonom.

Drugi tim činiće pripadnici Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije.

“Oni će biti zaduženi za kontrolu sprovođenja mjera u zatvorenom prostoru, u javnim ustanovama, u privrednim subjektima”, dodao je Odović.

Posebna pažnja će, kako je istakao, biti posvećena kontroli unutrašnjih prostora u kojima poslovne aktivnosti obavljaju privredni subjekti.

“Tu zaista moramo apelovati da se maksimalno pridržavate ovih mjera, jer u suprotnom ići ćemo sa najtežim oblicima kažnjavanja nepoštovanja ovih mjera”, upozorio je državni sekretar.

Treći tim činiće pripadnici Vojske Crne Gore. Vojnici će biti raspoređeni u najkritičnije gradove.

“Imaće svoje punktove na kojima će podsjećati građane da poštuju mjere, na kojima će moći sa njima da porazgovaraju, da im daju maske i drugu zaštitnu opremu”, pojasnio je Odović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar