becic u crkve 2

Imao sam izuzetno zadovoljstvo da posjetim tri vjerske zajednice u Baru, opštini koja je bila i ostala prepoznata kao sredina koja na najbolji način svjedoči održivost multikonfesionalnog i multietničkog sklada i suživota.

Današnje poruke mira, ljubavi, vjerskog sklada i suživota koje nosim iz posjete Baru predstavljaju najčvršći stub crnogorskog društva, na kojem mora počivati naša budućnost.

becic u crkve 1

U Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira, jednom od najljepših pravoslavnih vjerskih objekata, razgovarao sam sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem, kojom prilikom sam se još jednom uvjerio u veličinu doprinosa koji pravoslavna crkva ima za izgradnju pomirenja u CG.

becic u crkve 6

U prijatnom susretu i razgovoru, mons. Rok Đonlešaj, barski nadbiskup, upoznao me je sa bogatim kulturnim nasljeđem katoličke crkve na prostoru Bara i cijele #CG pri čemu smo podijelili uvjerenje o neizostavnoj ulozi koju ova crkva ima za izgradnju CG kao građanske države.

becic u crkve 3

Svoju posjetu vjerskim zajednicama završio sam obilaskom Islamskog kulturnog centra i džamije Selimija, gdje me srdačno dočekao glavni imam Mujdin ef. Milaimi. Bila je to prilika da zajedno naglasimo ogroman značaj Islamske zajednice za komšijsku slogu i skladan suživot u CG.

Posljednje vijesti

Thumbnail Na stranom brodu, sa „debelog“ mora pratim dešavanja oko pomorske privrede i brodova, posebno u...
Više u kategorijama: Kolumna  Sport  Info  Obale  

jedro opstina bar

Jedro 320x250

cerovo iskra

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

professional partners

djokic

Logo MPF

tobar