Čestitka predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića

dusan lik

Poštovane sugrađanke i sugrađani,


Poštovane Baranke i Barani u dijaspori,

Godina koja je za nama pokazala nam je da živimo u vremenu kada svi zajedno moramo biti spremni da odgovorimo nepredvidivim iskušenjima savremenog doba. Upravo je 2020. bila godina kada smo, suočeni sa zdravstvenom krizom i borbom za svaki ljudski život, morali da iznalazimo modelitete i stvaramo nove navike u svakodnevnom životu. I zaista su, kada je to bilo najpotrebnije, principi humanosti i zajedništva još jednom pokazali da su neprevaziđene univerzalne vrijednosti koje utiru put do dobra cijele zajednice.

Dugujem zahvalnost svima vama koji ste svojim doprinosom i odgovornim ponašanjem učinili da razmjere pandemije ne budu veće. Na našu žalost, godina za nama donijela je i gubitke najvažnijeg, ljudskih života, i ostavlja nam da se posebnim pijetetom pamtimo sve one koji su izgubili svoju borbu sa ovom bolešću, odajući im počast i vječno sjećanje.

Uprkos svim ovim iskušenjima u godini krize, uspjeli smo da očuvamo stabilnost finansija grada, obezbjedimo redovnost servisiranja obaveza, a uz sve to da jednako kao i do sada, nastavimo da realizujemo vrijedne investicione projekte, čime smo potvrdili da se Bar intenzivno, iz godine u godinu razvija i ostaje sinonim urbanog i modernog grada.

Sa optimizmom i vjerom u bolju budućnost ulazimo i u novu 2021. godinu, svijesni da nas očekuje mnogo izazova, ali isto tako odlučni da moramo i možemo da stvaramo mogućnosti za ekonomski napredak i bolje uslove života za sve naše sugrađane.

U tom duhu, u ime Opštine Bar i u svoje ime čestitam vam Novu 2021. godinu, sa željom da u vaše domove donese zdravlje, radost, lični i porodični prosperitet i ukupni društveni napredak.

Srećna Nova 2021. godina!

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar