Potrebna pomoć za Gorana Erakovića

goran erak

Našem sugrađaninu, nekadašnjem uspješnom  bodibilderu Goranu Erakoviću, potrebna je pomoć za transplantaciju bubrega u Turskoj.

Akciju prikupljanja novčane pomoći na Facebook profilu pokrenula je fondacija Hemiias e. V, koju je osnovala porodica Brčvak.

Kako su naveli na ovoj stranici, Eraković se posljednjih 20 godina profesionalno bavio bodibildingom i postizao zavidne rezultate na svjetskim takmičenjima, a nekoliko puta je nagrađivan i od države. U dva mandata je biran za selektora Crne Gore u tom sportu.

“Međutim, 2017. godine, nakon Prvenstva Balkana na kojem je pobijedio i oprostio se od takmičenja, počeli su zdravstveni problemi – blokirali su mu bubrezi i završio je na hemodijalizi. Preko Fonda za zdravstvo dva puta je poslat u Zagreb na transplataciju, jer ima donora (sestra), ali zbog tehničkih problema su odgađali. U oktobru ove godine je ponovo trebalo da ide u Zagreb, ali su ga obavijestili da zbog pandemije duže vrijeme neće raditi transplantacije”, navodi se na Facebook stranici fondacije Hemiias.

Troškovi transplatacije iznose oko 25.000 eura.

“Ta vrsta transplantacije radi se samo u Istanbulu, u bolnici Memorijal. Eraković je kontaktirao doktora koji je sa ovih prostora, a on mu je pojasnio proceduru. Eraković je apel za pomoć uputio na više strana, preko prijatelja i kolega”, stoji u opisu akcije.

Do sada je sakupljeno 5.100 eura.

“Sada je ovom oženjenom čovjeku i ocu prekrasne djevojčice, potrebna pomoć svih nas! Fondacija Hemiias pokreće akciju i moli ljude dobre volje da zajedno pomognemo Goranu. Pomozimo šampionu da dobije najvažniju borbu u životu”, kazali su iz fondacije Hemiias.

Svi koji žele da pomognu Goranu, mogu to uraditi i putem žiro računa:

Eraković Goran, Račun broj: 520032000006135083, Hipotekarna banka
Izvor: Barinfo /Darija Jelić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar