Evropska omladinska kartica predstavljena u Baru

kart

U organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar i NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ predstavljena je Evropska omladinska kartica (EYCA), zahvaljujući kojoj će naši mladi sugrađani uzrasta od 13-29 godina moći da koriste brojne popuste u zemlji i širom Evrope.

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović istakla je zadovoljstvo što je dogovorena saradnja za nabavku i dodjelu omladinskih kartica, koje će značajno doprinijeti aktivizmu omladinske populacije i njihovoj mobilnosti.

kartica

Izvršni direktor NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ Jugoslav Radović kazao je da je Opština Bar peta lokalna uprava u Crnoj Gori koja je prepoznala značaj ovog evropskog projekta i omogućila mladima da koriste benefite kartice, umrežavaju se sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, čime jačaju mobilnost i neformalnu edukaciju. Korišćenjem Evropske omladinske kartice mladi postaju dio evropske zajednice od 7 miliona mladih ljudi koji je koriste u preko 37 država Evrope.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina besplatna benefit kartica za mlade u Crnoj Gori. Projekat uvođenja kartice realizuje se u partnerstvu Uprave za sport i mlade i NVO Centar za omladinsku edukaciju, a Opština Bar obezbijedila je nabavku 500 omladinskih kartica koje će biti besplatno dijeljene mladim Baranima. EYCA kartica omogućava svim crnogorskim državljanima uzrasta 13-29 godina da koriste preko 200 popusta u našoj zemlji i preko 70.000 popusta u čitavoj Evropi, ali i mogućnost povraćaja novca kod 300 Cashback partnera u Crnoj Gori i preko 150.000 partnera širom svijeta.

Omladinska kartica biće distribuirana nakon 11. januara 2021, kada će mladi Barani moći preuzeti kartice u prostorijama Omladinskog servisa u Sportskoj dvorani „Topolica“.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar