Započeo je projekat "ON TIME"

interreg

Početnom konferencijijom posredstvom Online platforme ZOOM. započeo je projekat "ON TIME".

Osnovna namjera početne (Kick-off) konferencije je da se široj javnosti predstave ciljevi i aktivnosti projekta, kao i svi partneri na projektu.

Projekt „ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke“ odobren je u sklopu Prioritetne ose 1 – Unapređenje kvaliteta usluga u oblasti javnog zdravstva i socijalne zaštite, Drugog poziva na dostavljanje projektnih prijedloga u okviru trilateralnog Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Ukupan budžet projekta iznosi EUR 813.445,71, od čega se 85% kofinansira iz pomenutog EU programa. Vodeći partner na projektu je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a projektni partneri su Opća bolnica Zadar, ZU Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica „BlažoOrlandić“ Bar i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno-hercegovačke.

Projekt je započeo sa implementacijom 1. juna 2020. godine i trajaće 24 mjeseca, odnosno do 31. maja 2022. godine.

Glavni (opšti) cilj projekta ON TIME jeste da se poveća prevencija, rana dijagnoza i optimizacija liječenja raka uz poboljšanje kvaliteta usluga u sektoru javnog zdravstva u prekograničnom području, dok se specifičan cilj ogleda u podizanju svijesti i jačanju ljudskih resursa i javnozdravstvenih ustanova radi pružanja kvalitetnije i dostupnije javnozdravstvene usluge za prevenciju, rano otkrivanje i liječenje raka debelog crijeva i raka dojke.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar