Mr Almedina Vukić , V.D. pomoćnica generalnog sekretara Vlade Crne Gore

aldinaa

Almedina Vukić, mr političkih nauka, određena je za v.d. pomoćnice generalnog sekretara Vlade Crne Gore – rukovoditeljke Sektora za koordinaciju, praćenje usklađenosti i praćenje sprovođenja strategija kojima se utvrđuju javne politike.

Almedina Vukić je rođena 1990. godine u Baru. Odrasla je u Mrkojevićima, gdje je završila osnovnu školu, a gimnaziju u Baru. Doktorantkinja je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, gdje je završila osnovne, specijalističke i magistarske studije i bila nagrađena kao najbolja studentkinja studijskog programa Međunarodni odnosi, 2012. godine.

Stažirala je u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, PR agenciji Represent Communications u Podgorici, kao dio programa stažiranja Američke privredne komore u Crnoj Gori. Bila je saradnica na Fakultetu političkih nauka i konsultantkinja UNDP-ja za koordinaciju politika u Generalnom sekretarijatu Vlade, gdje je od 2020. radila na istim poslovima kao samostalna savjetnica I.

Autorka je nekoliko članaka i publikacija, učestvovala je na više konferencija, treninga i škola iz oblasti akademskog napredovanja, evropskih integracija, planiranja politika, rodne ravnopravnosti. Alumnistkinja je Švedskog instituta kao polaznica Akademije za mlade profesionalce (Održivo javno upravljanje, Univerzitet u Malmeu, 2019). Tokom 2020. je radila na izradi publikacije i dokumentarca o narodnoj nošnji u Mrkojevićima.
Izvor Glas Mrkojevića/Alen Pelinković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar