Sve više online sastanaka u započetim projektima

 

on linOpština Bar pripremila je i predstavila Lokalni plan ekološkog i ekonomskog razvoja drevnih maslinjaka u Baru i informativne table sa procjenom starosti i drugim informacijama o starim maslinama, koje će biti postavljene pored mapiranih drevnih stabala.

Uslijed pandemije korona virusa, brojne aktivnosti projekta Cross Border Ol na terenu su modifikovane ili otkazane, između ostalih prekogranične posjete, kao i sastanak odbora, koji je trebao okupiti partnere u Baru, ali je ipak uspješno održan online sastanak upravnog odbora

Partneri na projektu “Cross Border Ol” iz Bara, Ulcinja, Barija, Venafra i Tirane na sastanku upravnog odbora predstavili su realizovane aktivnosti na mapiranju, zaštiti i turističkoj valorizaciji maslinjaka u svojim gradovima.

Lokalne mape napravljene su za maslinjake Džidžarin u Baru i Valdanos u Ulcinju, u Venafru u Italiji i u mjestima Ndroć, Preze i Marikaj u Albaniji. Partneri iz Barija predstavili su zajedničku mapu svih lokalnih mapa, kao i zajednički turistički plan razvoja svih maslinjaka obuhvaćenih projektom.

Projektni tim, koji čine predstavnici Opštine Bar, NVO Valdanos, Poljoprivrednog fakulteta u Tirani, CIHEAM iz Barija, Instituta za urbana istraživanja, Park maslina Venafro dogovorili su i završne aktivnosti. Trajanje projekta Cross Border Ol, koji se finansira iz Programa Interreg Italija-Albanija-Crna Gora, produženo je zbog pandemije i biće završeno u martu 2021. godine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar