In memoriam: sestra Mercedes

sestra mercedes

U Đakovu, Hrvatska, 25 novembra preminula sestra Mercedes – časna sestra koja je pune 32 godine radila u laboratoriji barske bolnice.

Generacije Barana koje su se liječile u našoj medicinskoj ustanovi pamte je kao izuzetno posvećenu, požrtvovanu i smirenu, uvijek tu kad treba utješiti bolesnika ili mu izaći u susret.

Jelena Kopasić rođena je 1931. godine. U samostan Milosrdnih sestara sv. Križa stigla je 1950, a nakon što je 1956. ušla u novicijat i dobila ime sestra Mercedes, poslata je na službu u Bar, u bolničku laboratoriju.

Na Cetinju je završila četvorogodišnju medicinsku školu, i sve do 1988. godine, radila u laboratoriji barske bolnice. Poslije odlaska u penziju, živjela je u Zagrebu.

-Sestra Mercedes, iako istrošena i slabog zdravlja, nije se štedjela nikada. Voljela je urednost i tačnost. Bila je osjetljiva na potrebe ljudi, s puno srca i dobre volje susretala je bolesne i siromašne, koji su joj se obraćali.

Na bolesničkom odjeljenju u Đakovu, na koji je došla prije dvije godine, pomagala je slabijima od sebe, a kad je i sama postala nepokretna, bila je tiha i strpljiva, uvijek staložena, kakva je bila cio vijek-istakla je u prigodnom govoru s. Nada Martinković, iz Milosrdnih sestara sv. Križa, časnih sestara koje su bile zaštitni znak barske bolnice gotovo pet decenija.
Piše: Željko Milović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar