Policija u Baru i Ulcinju sprovela akciju „Pauk“ i uhapsila osam osoba zbog zloupotrebe droga

cb sa zastavom

19. oktobar 2020 godine,  zvanično saopštenje policije.

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su u saradnji sa službenicima Sektora specijalne policije i Sektora granične policije sa policijskim psom za otkrivanje opojnih droga, danas, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju kodnog naziva „Pauk“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga.

Policija je na devet lokacija u Baru i Ulcinju izvršila pretrese stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivične prijave protiv osam lica koja su lišena slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana koji koristi Z.L. u Baru pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase oko 108 grama.

Pretresom stana E.R. u istom gradu pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, kao i rasuta sasušena biljna materija za koju se takođe sumnja da je ista opojna droga ukupne mase oko 47 grama, a koje je E.R. odbacio kada je ugledao policijske službenike.

Određena količina opojne droge hašiš je pronađena pretresom stana M.M.

Krivične prijave podnijete su protiv Z.L. (33), P.L. (30), S.I. (25), M.M. (26), A.B. (41), D.P. (25), E.R. (25) i M.S. (26).

Tokom sprovođenja akcije „Pauk“ procesuirano je ukupno 37 lica, podnijeto je osam krivičnih prijava protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opoojnih droga, dok je prekršajno po Zakonu o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga procesuirano 25 lica.
Takođe, na ovom predmetu policija je u 33 slučaja izvršila zaplijene opojnih droga na području Bara i Ulcinja, kada je zaplijenjeno oko 6 kilograma opojne droge marihuana, manja količina opojne droge kokain, opojne droge amfetamin i opojne droge hašiš.

Realizacija akcije „Pauk’’ i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 37 lica, zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga, predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Centra bezbjednosti Bar, sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika,saopštio je Tim za odnose sa javnošću Uprave policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar