Drama u kući porodice Ćalasan, za dva minuta voda iznad koljena

Rajo Calasan i Raicevic

Uobičajno druženje sa unukama, za profesora matematike u penziji Rajka Ćalasana i njegovu suprugu Koviljku pretvorilo se u mučnu dramu, u četvrtak veče.

Dok su boravili u sopstvenoj kući, deda, baka i dvije unuke, vodena stihija plavila je dnevnu sobu. Za dva minuta, voda je bila iznad koljena.

-Bilo je vrlo dramatično. Voda je nadirala brzo, nevjerovatno brzo. Za dva minuta u prostoriji je nivo vode bio oko 60 centimenata. Moralo se brzo reagovati. Razmišljao sam da izađem, ali u momentu nisam znao ni kako. Jedino da sam krenuo bos. Odlučio sam da čekamo vatrogasce koji su zaista brzo došli nakon poziva, priča penzionisani profesor.

Vatrogasci su prvo iz poplavljene prizemne prostorije izbavili maloljetnu djecu, i smjestili ih na sigurno kod komšija. Zatim su pomogli baki, pa profesoru.
-Mnogo smo zahvalni vatrogascima koji su reagovali brzo, profesionalno i spretno, kaže profesor.

Materijalna šteta tek treba da se procjeni na prizemnom montažnom objektu koji je postavljen u naselju Bjeliši 1968.godine
-Velika je šteta, namještaj je potpuno uništen, kao i tehnika. Posebno mi je žao što je voda uništila knjige koje su bile u prostoriji, kazao je profesor Rajko Ćalasan.

Prema riječima profesora Ćalasana voda je poplavila još jednu kuću u komšiluku.

On navodi da je ranije više puta apelovao da se čisti kanal koji se nalazi nepunih desetak metara od kuće.

Danas je porodicu Ćalasan posjetio i predsednik opštine Bar Dušan Raičević koji sa čelnicima opštinskih službi obilazi dijelove grada gdje je nevrijeme prouzrokovalo štetu.

Ovo je samo jedna od drama koja se dešavala u četvrtak veče kada je Bar zadesilo nevrijeme koje se ne pamti u poslednjih desetak godina.

Prema informaciji iz Hidrometeorološke stanice Bar u četvrtak posle podne za nepuna dva i po sata , palo je 86 litara kiše po metru kvadratnom, a vjetar je dostizao brzinu od 17 metara u sekundi. Obilna kiša praćena snažnim jugoistočnim vjetrom izazvala je ogromne poplave i nanijela veliku štetu širom barske opštine, koja tek treba da se procjeni.

B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar