Oko 200 zaposlenih u sektoru bezbjednosti u Baru dobiće dom pod povoljnim uslovima

cb i mup

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević potpisali su danas ugovor kojim se ozvaničava prenos prava svojine sa Vlade na taj Sindikat, čime se stvaraju uslovi za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u sektoru bezbjednosti u Baru.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić je podsjetio da je, u saradnji sa sindikalnim partnerima i, uz značajnu podršku Vlade i lokalnih samouprava, riješeno jedno od najvažnijih životnih pitanja za zaposlene u službama bezbjednosti u Podgorici, Nikšiću, Budvi i na Žabljaku. S tim u vezi, najavio da će u narednom periodu, pod povoljnim uslovima, oko 200 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, biti useljeno u nove domove u barskoj opštini.

“U ovom mandatu, pored ulaganja u bolju tehničku opremljenost snaga bezbjednosti, u kontinuitetu smo radili na rješavanju stambenog pitanja pripadnika bezbjednosnog sektora, koji obavljaju težak i odgovoran posao“, naglasio je Nuhodžić.

Ministar je kazao da je uvjeren da će svi relevantni subjekti i u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem statusa zaposlenih u institucijama bezbjednosti.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da je danas učinjen prvi korak u realizaciji tog važnog projekta, koji će omogućiti rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost i naglasio spremnost Opštine da pruži podršku u daljim fazama njegove realizacije.

Šuškavčević je zahvalio Vladi, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i Opštini Bar.

“Posebnu zahvalnost izrazio je ministru unutrašnjih poslova na doprinosu uspješnom sprovođenju ovog projekta i izrazio očekivanje da će se, uz partnerski odnos nastaviti sa inicijativama koje imaju za cilj obezbjeđivanje boljih uslova onima koji čuvaju bezbjednost države”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Izvor: CdM

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar