Automobil na električni pogon nakon press konferencije odvežen na carinjenje

el avto 2

Promotivna tura automobilom na električni pogon od Hamburga do Bara, koju je u saradnji sa NVO “Utjeha” priredila Turistička organizacija Bar, protekla je veoma uspješno.

“Prešli smo 2.042 km od Hamburga do Bara, a sama vožnja 24 sata. Zabilježili smo da smo vozili prosječnom brzinom od 67 km na sat, a potrošili 304 kilovata struje, od čega je jedan dio nadoknađen punjenjem baterije, te je ukupna potrošnja za električnu energiju bila kao što smo i planirali – 12 eura. kazao je Mišel Bader iz NVO “Utjeha”.

el avto 3

“Željeli smo da promovišemo našu destinaciju, privučemo dodatnu medijsku pažnju i pokažemo turistima da se do Crne Gore i Bara može doći automobilom na električni pogon. Ugledni evropski časopis koji se bavi mobilnošću, pratio je naše putovanje tokom cijelog trajanja, a još nekoliko medija objaviće detalje o ovoj atraktivnoj turi. kazao je direktor TO Bar, mr Emil Kukalj.

el avto 1

Širom Evrope postoje punionice za vozila na električni pogon, koje su, uglavnom, besplatne i Turistička organizacija Bar, u saradnji sa UNDP, planira postavljanje punionica na nekoliko lokacija u Baru.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar