Za stabilno vodosnadbjevanje treba stabilna infrastruktura!

crvena zgrada

“Zbog izuzetno nepovoljne hidrološke situacije i skoro nezabilježeno male izdašnosti lokalnih izvorišta, bili smo prinuđeni da uvedemo restrikcije vode za naselja koja se snabdijevaju sa izvorišta Sustaš i Zaljevo, a poslednjih dana je sve izraženiji i poremećaj u vodosnabdijevanju naselja Stari Bar, Rena, Popovići i Donji Marovići”, kazali su iz barskog DOO Vodovod i kanalizacija.

Kako nije izgrađena vodovodna mreža koja bi tom području omogućila isporuku vode iz sistema Regionalnog vodovoda, barski Vodovod nije u mogućnosti da na adekvatan način riješi problem vodosnabdijevanja pomenutih naselja.

“DOO Vodovod i kanalizacija posebno ukazuje da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bazena, polivanje i hlađenje ravnih krovova, pranje trotoara, terasa, dvorišta i vozila, zloupotreba hidranata i sl, predstavljaju nenamjensku i neracionalnu potrošnju vode namijenjene prevashodno za piće, što znatno pogoršava ukupno stanje vodosnabdijevanja.

Iz tih razloga, a u cilju ublažavanja posledica nestašice vode na izvorištima, apelujemo na potrošače da ne koriste vodu za navedene aktivnosti”, kaže se u saopšten

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar