Bader: Od Hamburga do Bara zaista sam stigao automobilom za 12 evra

baderrr 2

Uspjela misija.

Nijemac Michael Bader koji nekoliko godina živi u barskom naselju Utjeha, električnim automobilom prešao je 2.100 kilometara i doputovao je u subotu veče iz Hamburga u Bar.

Za utrošenu električnu energiju od Hamburga do Bara,za pređenih preko dvije hiljade kilometara, Bader je platio 12 evra.

Putovanje je sa pauzama za spavanje, odmor i obroke trajalo 72 sata.

Tokom putovanja Bader je imao 12 pauza za punjenje vozila električnom energijom i u tim gradovima na inovativan način je reklamirao turističku ponudu Crne Gore, prevashodno Bara.

Za ovo putovanje on je imao podršku Turističke organizacije Bar.

Na svakoj stanici, u 12 gradova nekoliko država, Bader je preko društvenih mreža, Youtube kanala, izvještavao o svom nesvakidašnjem putovanju. Svi koji su na svom profilu postavili fotografije ovog atraktivnog putovanja učestvuju u nagradnoj igri, a nagradu dodjeljuje TO Bar –ljetovanje na Barskoj rivijeri.

Bader se inače bavi se turizmom. Nekoliko godina na orginalan način promoviše Crnu Goru, potencijale i ljepote najmanje Balkanske države. U novi marketinški poduhvat kroz simpatičnu i orginalnu avanturu Bader je iz Hamburga krenuo u utorak u 13 sati, a u Bar, u naselje Utjeha stigao u petak veče oko 19 časova.
-Putovanje je prošlo bolje nego što sam planirao, kazao je Bader za Novosti dodajući da je za volanom bio oko 44 sata

- Ideja je došla spontano a i smisleno. Podsjetiću, da sam vlasnik apartmana u Utjehi, prvi turistički smještaj u Crnoj Gori koji je nagrađen prestižnom Eko-oznakom visokih kriterijuma kada je riječ o očuvanju životne sredine – “EU Ecolabel”.
-Uvjek razmišljam kako možemo biti još bolji, prevashodno kad je u pitanju “zeleni turizam”, posebno u vrijeme korona virusa Crna Gora ima uslova da bude “zelena turistička destinacija”. Sa druge strane vozila na električni pogon su budućnost. Malo sam istraživao što i kako može. Prvi korak sam naparvio i kupio punjač za goste gde mogu besplatno da pune električna vozila. U Crnoj Gori na žalost još nema mnogo takvih punjača. Zatim je logično bilo razmišljanje da kupim automobil na električni pogon, i pokažemo da se iz Njemačke u Crnu Goru može stići električnim automobilom. Namjerno smo izabrali Hamburg, nalazi se na sjeveru Njemačke, udaljen je 2100 kilometara, kazao je Bader ističući da se u Njemačkoj sve više koriste automobili na električni pogon.

U Njemačkoj i u Hrvatskoj punjenja su besplatna.

-Električni automobili su postali stvarnost i sve više turista ih koristi na putu do destinacija za odmor, ali se uvjek postavlja pitanje autonomije tih vozila. S obzirom da je ovo aktuelna tematika koja privlači značajnu pažnju medija odlučili smo da promociju Bara „vežemo“ za ovu temu i da na taj način tokom putovanja dobijemo dodatnu (praktično besplatnu) prisutnost u medijskom prostoru, prvenstveno na tržištu Njemačke, kazao je direktor TO Bar Emil Kukalj.

Ovu aktivnost TO Bar je realizovala u saradnji sa L&S Automobile iz Hamburga i Utjeha.me, a osim u tradicionalnim medijima promocija se vrši i putem „live“ uključenja na našim društvenim mrežama, kao i kroz promotivni materijal koji je podijeljen tokom putovanja.

B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar