U Bar stigla dva specijalizovana vozila za pražnjenje kontejnera

podzemna auta 1

Specijalizovano vozilo za pražnjenje podzemnih kontejnera, čiju je nabavku finansirala Opština Bar, dopremljeno je u Bar i dato na korišćenje DOO „Komunalne djelatnosti”.

Radi se o posebnom vozilu sa hidrauličnom dizalicom sa nadogradnjom zapremine 18m3, koje će biti korišćeno za pražnjenje 16 polupodzemnih kontejnera postavljenih na više lokacija u užem jezgru grada i Sutomoru.

Pored ovog, nabavljeno je još jedno specijalizovanovozilo za odvoz otpada od vrata do vrata, za praznjenje kanti od 120lit. Ovo vozilo će biti korišćeno u dijelovima grada gdje je zbog nefunkcionalnosti postavljanja većih kontejnera odlaganje kućnog otpada organizovano korišćenjem ovih kanti.

podzemna auta 2

Za nabavku dva specijalizovana vozila Opština Bar je budžetom obezbijedila sredstva u iznosu 230.000 €, dok je postupak javne nabavke sprovelo DOO “Komunalne djelatnosti” Bar. Radnici DOO „Komunalne djelatnosti” će u narednim danima proći obuku za korišćenje ovih vozila, nakon čega će biti stavljena u funkciju. Tako će od naredne sedmice građanima Bara biti dostupni za korišćenje i ranije postavljeni polupodzemni kontejneri za odlaganje otpada, čiju je nabavku i postavljanje sredinom jula finansirala Opština.

Nabavka specijalizovanih vozila za odvoz otpada omogućiće efikasnije sakupljanje i transport otpada u Baru, vodeći računa o zaštiti životne sredine, što će unaprijediti komunalni red u gradu i građanima omogućiti ekološki prihvatljiviji i savremeniji način odlaganja otpada.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar