Saopštenje Demokrata

demokrat 1

Saopštenje prenosimo integralno.

Sraman odnos koji godinama traje prema ovom dijelu barske opštine nijesu zaslužili kako privrednici tako ni stanovnici Centra Sutomora, naselja Haj Nehaj, Mišići, Rutke, Brca, Đuričine vode i svih ostalih naselja u koja lokalni vlastodršci zagaze samo kada treba obezbijediti glasove.

Da je u Sutomoru "izgradićemo ljepše i bolje samo nas podržite još ovaj put" glavna izborna krilatica svjedoči desetometarska cerada postavljena tokom parlamentarnih izbora na glavnoj gradskoj saobraćajnici. To je važan podsjetnik za sve stanovnike Sutomora o tome koliko ova vlast brine o njima i mjestu u kojem žive. Toliko brine da je finansirala kačenje fotografija o tome kako bi nekada možda moglo da izgleda njihovo prebivalište.

Ni prošla godina nije prošla bez obećanja. Ovog puta "vrlo ozbiljnog" pri čemu je došlo do potpisivanja sporazuma o izgradnji trga i šetališta iz 4 faze, pri čemu su glavni akteri sporazuma jasno potvrdili da se trg kao cjelina zbog neriješenih imovinskih odnosa još dugo godina neće moći graditi. Raspisan je tender, prvi je kako to inače i biva poništen a drugi je još u toku.

demokrat 2

A šta se onda to u Sutomoru gradi?

"Gradi se" reći će u glas iz aktuelne vlasti. I to je odgovor koji očekujemo.
I zaista, potvrđujemo unaprijed, prije samo mjesec dana izvršni direktor Morskog dobra Predrag Jelušić svečano je otvorio 10 m2 saniranog potpornog zida predstavljajući ovu investiciju kao epohalnu. Dakle, čitavih 10 m2. Građani Sutomora bili su tih dana šokirani i u nevjerici posmatrajući kako Jelušić pred novinarima govori o ovoj velikoj investiciji.
Zato i na tabli koju poklanjamo građanima piše 10 m2 kao simbol kontinuiteta kojim se ova vlast rukovodi. A rukovodi se i cijenom, pa je cijena ekvivalentna mjesečnom primanju izvršnog direktora Morskog dobra koji mjesečno inkasira 2.850,00 eura za svoj, kako vidimo, rad od 10 kvadrata.

Nadzor je, takođe, simbolično utemeljen, jer je Vlada često znala da Sutomore postavi na pijadestal izbornih obećanja kada je opština Bar u pitanju.

Radovi su počeli danas, a završavaju se "juče" jer je tako jedino logično.

Na kraju, jedno je sigurno i time zaključujemo:

Sigurnim korakom od 10 kvadrata Sutomore će za 100 godina izgledati svjetski!

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar