Sinoć kasno završena 19. sjednica SO Bar

nocni so 5

Disonantna diskusija koalicionih partnera oko kredita za Komunalne djelatnosti.

Poslije skoro deset sati aktivnog rada   na kraju sjednice odbornici nisu imali odbornička pitanja.

nocni so 6

Predsjednik Odbora direktora DOO “Komunalne djelatnosti” Zarija Franović Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku DOO “Komunalne djelatnosti” Bar o kreditnom zaduženju nakon višesatne rasprave povukao je sa dnevnog reda.

nocni so 1

Odluci je prethodila diskusija predsjednika Opštine Dušana Raičevića koji je predložio da se “o toj tački dnevnog reda razmatra u nekom budućem periodu”, a Ljubomir Vukoslavčević i Radomir Novaković (potpredsjednik Opštine) iz “Biram Crnu Goru”, kao i Miloš Fuštić i Božidar Janković iz DPS-a izrazili mnoge nedoumice u pogledu kreditnog zaduženja Komunalnog od 300.000 evra. koji se podiže za tekuću likvidnost i izmirenje dospjelih obaveza prema državi, odnosno Ministarstvu finansija.

nocni so 4

Miloš Šušter iz URE je kazao da bi trebalo prihvatiti kredit jer je neophodan za poslovanje Komunalnog, da teret vraćanja ne može da padne na Opštinu, ali je primjetio i to da koalicioni partneri očigledno imaju neke razmirice koje bi trebale raspraviti na nekom drugom mjestu.

Odbornik Demokrata Miloš Leković sa govornice kazao je kako je “zalutao u svađu unutar vladajuće koalicije” i potom obustavio svoje učešće u raspravi, koja je zbog otvorenog razmimoilaženja unutar barske vladajuće koalicije neočekivano postala veoma “burna” tačka jučerašnjeg popodnevnog zasijedanja barskog parlamenta na kojoj su na jednoj strani bili predsjednik i potpredsjednik Opštine Dušan Raičević (DPS) i Radomir Novaković (Biram Crnu Goru), a na drugoj izvršni direktor i predsjednik Odbora direktora Komunalnih djelatnosti Stevo Pejović (SD) i mr Zarija Franović (DPS).

nocni so 3

Potpresjednik Opštine Novaković bio je iznenadjen “misterijom ” kako je ova tačka došla na dnevni red, te da je nekorektno što “kao jedan od četvoro potpisnika koalicionog sporazuma o vlasti u Baru” nije sa ovom tačkom dnevnog reda na vrijeme upoznat.

nocni so 2

Tokom jučerašnjeg poslijepodnevnog zasjedanja u diskusijama su učestvovali Omer Vukić (SDP), Dragan Tufegdžić i Dijana Pejović (Demokrate), kao i načelnik Službe zaštite Amir Muslić i načelnik Komunalne policije Dejan Škerović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar