Danas će biti sahranjen dr Duško Kljakić

kljakic dr

Dr Duško Kljakić, koji je od posljedica koronavirusa preminuo 9. maja u bolnici u Gracu  danas će biti sahranjen u Baru.

Sahrana dr Kljakića obaviće se danas u 15 h, u krugu najbliže porodice, na gradskom groblju Gvozden brijeg.

U 15 časova brodovi u barskoj luci će zatrubiti poslednji pozdrav barskom doktoru i humanisti.

Komemorativna sjednica, koja je planirana za danas u 10 h, u sali SO Bar, je odložena, zbog još uvijek važećih ograničavajućih mjera o okupljanju većeg broja ljudi, za naredni period, kada se za to steknu uslovi.

“Želimo da na dostojan način ispratimo našeg dragog kolegu,vrsnog čovjeka i stručnjaka, za kojim duboko žalimo svi u barskoj bolnici, kao i cijelom gradu. Posebno saosjećamo sa porodicom dr Kljakića, koja je doživjela bolan i nenadoknadiv gubitak.Zbog velikog interesovanja prijatelja, kolega i građana koji su na komemorativnoj sjednici željeli da se oproste od dragog doktora i čovjeka, morali smo da je odgodimo za period kada bude dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi”, kazao je dr Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice Bar.

Dr Duško Kljakić rođen je 17.04.1968. godine u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1993, a iste godine počeo je da radi u barskom Domu zdravlja.

U Opštoj bolnici “Danilo I” na Cetinju, radio je skoro sedam godina. Specijalisticki ispit, iz ginekologije i akušerstva, sa odličnom ocjenom, položio je 1999. godine i sa 31 godinom života, postao jedan od najmlađih ljekara specijalista u Crnoj Gori.

U Klinički centar Crne Gore, u Podgorici, prešao je da radi 2002. gdje se predanim angažovanjem usavršavao i stekao zavidno stručno iskustvo.

Iz porodičnih razloga,vratio se u rodni grad i od 2004. radio u barskoj bolnici, do smrti. Kao ljekar, ginekolog bio je radno angažovan i u privatnoj klinici “Eskulap” u Baru.

Izabran je 2009. godine za mentora kod dijela specijalistickog staža iz ginekologije i akušerstva, od strane stručnog tijela Medicinskog fakulteta u Beogradu, a 2010. godine, Ministarstvo zdravlja mu je dodijelilo titulu Primarijusa.

Doktorirao je na Fakultetu Medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, 2019.

Bio je učesnik brojnih domaćih i međunarodnih naučnih i stručnih skupova i simpozijuma, a kao autor i koautor objavio je 97 stručnih radova.

Iz crnogorskog predstavništva kompanije MSC, su obavijestili javnost da će u četvrtak, u 15 h, tačno u vrijeme sahrane dr Duška Kljakića, brod kompanije MSC, kao i ostali brodovi i remorkeri, koji se budu našli u luci Bar, zatrubiti u njegovu čast.

“Brodovi obično trube u čast preminulih pomoraca, a ovo će biti presedan. Čast nam je da, kao predstavnici za Crnu Goru jednog od najvećih brodara na svijetu, učestvujemo u ovom događaju, jer je dr Kljakić bio veliki ljubitelj brodova i pomorstva. Sam je često govorio – ‘da nijesam doktor, bio bih kapetan broda’. Dr Kljakić je bio izuzetan poznavalac istorije pomorstva, posebno crnogorskog. Do svoje smrti, prikupljao je slike i podatke o svim brodovima koji su dołazili u luku Bar. Posjedovao je veliku kolekciju knjiga o istoriji pomorstva, iako mu to nije bila struka, bio je jedan od najboljih poznavaoca pomorstva u Crnoj Gori. Ustupao je tekstove za monografije i medije ne samo u Crnoj Gori, već i u Hrvatskoj i Sloveniji. Svjedoci smo da je svojim znanjem i kolekcijom knjiga o pomorstvu privukao pažnju i u regionu, jer smo nekoliko puta organizovali slanje literature, slika i spisa, našim brodovima iz Bara, do Luka Ploče, Rijeke i Kopra na molbu njegovih prijatelja iz Hrvatske i Slovenije”, kazao Dalibor Pelević, office manager MSC Montenegro DOO.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar