Kompletna posada broda “Budva” biće u subotu zamjenjena

brod BD

Državni sekretar unutrašnjih poslova Dragan Pejanović izjavio je danas u Jutarnjem TV programu da se za subotu priprema vanredni  let Podgorica-Lisabon-Podgorica avio prevoznika “Montenegro airlines” za prihvat pomoraca u Lisabonu.

Saznajemo da je povod i promjena posade teretnog broda “Budva” na kome je proteklog vikenda nemačka policija zaplenila 500 kilograma kokaina, koji je na putu za luku Lagos u Nigeriji. Ona će biti zamjenjena novom, ako sve protekne po planu u subotu- 9.maja, kada će avion vanrednim letom iz Podgorice dovesti novu posadu na brod “Budva”, takodje sastavljenu od crnogorskih pomoraca.Novi zapovjednik trebao bi biti imenovan ,prema našim saznanjima, capt.Mensur Mavrić iz Ulcinja koji je dugo plovio na brodovima nemačkih kompanija.

Da se nešto dešava vidjelo se po promjenama od dana isplovljenja broda  iz luke Hamburg  brzine kretanja broda   prema Lagosu, vjerovatno da je ranije u kompaniji planirana smjena posade u vodama  Portugalije.

Ukoliko dobijemo potrebna odobrenja od portugalskih vlasti, naša posada iz Crne Gore krenula bi u subotu ujutro avionom Montenegro airlines za Lisabon, iz kojeg treba da se organizuje prevoz pomoraca do portugalske luke, rekao je danas Novostima izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar