Nova donacija za narodnu kuhinju iz Čikaga

kazann

Članovi islamskog centra “Rumija” u Čikagu su, povodom svetog mjeseca Ramazana donirali sredstva u iznosu od 7000$ kao vid podrške narodnoj kuhinji NVU “Žene Bara”.

Imam islamskog centra Emil ef Škrijelj je istakao da srećan što je u prilici da, sa svojim džematom i zajednicom, podrži svoje sugrađane u situaciji kada je veliki broj ljudi ostao bez posla i kada se povećala potražnja za obrocima u narodnoj kuhinji. Islam nas - kaže on, uči da nije musliman onaj koji zanoći sit a njegov komšija gladan”.

Prema njegovim riječima, temeljna vrijednost vjere je u tome da budemo korisni drugim ljudima. Veliki broj naših članova se sa zadovoljstvom odazvao akciji, to nije raritet ,jer je “Rumija” centar i ranije pomno pratio potrebe i dešavanja u domovini.

Emil efendija je istakao da se zahvaljuje Odboru džamije koji je podržao akciju, svim donatorima koji su prepoznali priliku da učine dobro djelo i posebno hadžinici Zejnepi Perazić koja je bila pokretač ove akcije.
Na kraju, kaže on, “koristim priliku da se zahvalim udruženju NVU “Žene Bara” za sav volonterski doprinos koji pružaju u ovim, za sve nas, teškim vremenima i hvala vam što svojim radom vraćate povjerenje među ljude..

Čovjek je čovjeku brat i kada je dobro i kada je teško.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar