Donacija 1700 paketa pomoći sugrađanima u organizaciji Opštine Bar i Udruženja privrednika Bara

crveni križ 1

Na inicijativu predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, Udruženje privrednika Bara organizovalo je akciju prikupljanja donacija privrednika za obezbjeđivanje humanitarne pomoći najugroženijim sugrađanima, nakon čega su opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bar uručili 1700 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu.

„Velika zahvalnost Udruženju privrednika koje je na inicijativu Opštine Bar vrlo brzo odreagovalo. Danas smo u prilici da uručimo blizu 1700 paketa pomoći koje će volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta u narednim danima po teritoriji naše opštine, u svih 12 mjesnih zajednica, dijeliti svima koji su stanju socijalne potrebe“, rekao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

crveni križ 4

„Ova donacija je i kruna naše dobre saradnje koju imamo sa Udruženjem privrednika, u nedelji kada nas očekuje proslava Međunarodnog dana Crvenog krsta, najznačajnije humanitarne organizacije na planeti Zemlji, koja je u trenutku pandemije pokazala svoju punu snagu i funkciju. Zahvaljujući vrijednom i posvećenom radu opštinske organizacije Crvenog krsta i volonterima, mi na sebi svojstven način, mislim prije svega na barsku solidarnost, s obzirom da je već u prvim danima pandemije korona virusa taj talas solidarnosti pokrenut upravo ovdje sa teritorije naše opštine, gdje su privrednici grada Bara finansijski pomogli Opštu bolnicu u Baru, a u kontinuitetu pomažu i opštinsku organizaciju Crvenog krsta“, kazao je Raičević.

Prethodno su sa nivoa lokalne uprave pokrenute brojne akcije obezbjeđivanja pomoći, gdje je Opština Bar obezbijedila 200 paketa za najugroženije stanovnike, iseljenici iz dijaspore donaciju u protivvrijednosti od 500 paketa, a prikupljene su i značajne donacije privrednih subjekata.

Predsjednik Opštine Bar kazao je da je na temelju dobre saradnje s privrednicima želja lokalne uprave formiranje Savjeta za ekonomski razvoj, i najavio razmatranje seta mjera za podsticaj privredi na lokalnom nivou.

„Ovo je jedinstvena prilika da najavim da ćemo na temeljima te dobre saradnje koju imamo u narednim danima i mjesecima govoriti o nečemu što jeste obaveza i želja lokalne uprave - formiranje Savjeta za ekonomski razvoj naše Opštine, gdje ćemo opet, zajedničkim djelovanjem, učiniti da se stvore i bolji i povoljniji uslovi za razvoj privrede. Mi ćemo već danas na Kolegijumu Skupštine govoriti o setu mjera koje je lokalna uprava pripremila kao mjere podsticaja privredi našega grada, s ciljem da opet svi zajedno podijelimo taj teret kao što ga dijelimo i danas, u želji da posljedice ove krize smanjimo koliko to bude bilo moguće”, rekao je Raičević.

crveni križ 5

Predsjednik Udruženja privrednika Bara Rade Vujačić kazao je da se Udruženje odazvalo na poziv predsjednika Opštine i Crvenog krsta, i da su se privrednici organizovali za samo 24 časa i prikupili donaciju od skoro 1700 paketa vrijednosti oko 35.000€. Vujačić je zahvalio svim privrednicima Bara bez izuzetka na doprinosu ne samo u ovoj akciji, nego i u drugim akcijama, jer iako pogođeni ovom krizom daju doprinos socijalno ugroženom stanovništvu. Predsjednik Udruženja privrednika Bara zahvalio je Opštini Bar na preduzetim mjerama za vrijeme pandemije, kao i volonterima koji su dali sebe da dopreme pomoć ljudima kojima je najpotrebnija.

Privrednik Janko Pešić zahvalio je svim privrednicima i volonterima na saradnji u organizaciji akcija, kao i direktoru Opšte bolnice Bar dr Dragoslavu Tomanoviću na saradnji u ranijoj akciji prikupljanja donacija za bolnicu koja je regionalni centar za Crnogorsko primorje za borbu protiv COVID-19.

crveni križ 2

Privrednik Elvir Kalamperović rekao je da je Udruženje privrednika brzo reagovalo na poziv predsjednika Opštine Bar i da su prepoznali značaj pomoći socijalno ugroženim sugrađanima. On je istakao zadovoljstvo što su privrednici u mogućnosti da pomognu i ugroženom stanovništvu i medicinskim radnicima, i potvrdio spremnost da sa sličnim akcijama nastave i ubuduće.

Generalna sekretarka opštinske organizacije Crvenog krsta Bar Zorica Crnčević kazala je da je ovo potvrda solidarnosti i humanog gesta Udruženja privrednika i Opštine Bar, i zahvalila na donaciji u ime porodica koje će biti korisnici ove pomoći.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar