April – mjesec bez smrtno stradalih u saobraćaju

rampa sozina

Imajući u vidu specifičnost trenutne situacije u Crnoj Gori koja je vezana za Covid19, ograničenu frekvenciju međugradskog drumskog saobraćaja, kao i pojačanu aktivnost i prisustvo svih operativnih struktura Uprave policije, važno je istaći da tokom aprila u Crnoj Gori nije bilo smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama.

Zabrane i ograničenja u pogledu odvijanja međugradskog saobraćaja svakako su u značajnoj mjeri doprinijeli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Međutim, imajući u vidu činjenicu da se tokom 2019. godine od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama više od polovine ili 52,2% njih dogodilo van magistralnih putnih pravaca, pomenute zabrane nijesu bile opredjeljujući faktor koji je uticao na ostvarene rezultate.

U narednom periodu se očekuje stabilizacija i ukidanje pojedinih mjera i ograničenja koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore, pa tako i normalizacija ukupnog drumskog saobraćaja, te apelujemo na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i svojim odgovornim ponašanjem i postupcima doprinesu ličnoj bezbjednosti, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar