sablon info

Izvor: Sistem nadzora nad COVID-19 IJZCG  dana  27 03 u  21:00 CET

Upravo je završena još jedna grupa analiza. Juče je ukupno testirano 75 osoba a pozitivan nalaz je otkriven kod njih 13.

Nakon posljednje objave u 18:00 časova, pozitivan rezultat je otkriven kod ljekara iz Bara, kao i kod dvije pacijentkinje između kojih za sada ne postoji epidemiološka međusobna povezanost. Pozitivna je i grupa od 4 oboljela, za koje postoji jasna epidemiološka povezanost sa ranijim slučajevima.

Grupi ljekara i medicinskih radnika Opšte bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije jer su bili u kontaktu sa osoboma inficiranim #COVID19.

Građani ne treba da brinu, Urgentni centar i OB #Bar nastavljaju da rade u punom kapacitetu.

Trenutno u Crnoj Gori imamo 82 osobe inficirane novim koronavirusom.

Presjek situacije po gradovima:

Tuzi: 31,
Podgorica: 27
Bar: 6
Andrijevica: 6
Herceg Novi: 4
Budva: 4
Ulcinj: 3
Danilovgrad: 1

Direktor barske bolnice dr Dragoslav Tomanović, potvrdio je sinoć da je jedan ljekar ove zdravstene ustanove pozitivan na koronavirus.

Na Infektivom odjeljenju barske bolnice leže tri pacijenta oboljela od Covida-19, a od petoro koji su bii na opservaciji, večeras je stigao pozitivan nalaz za jednu pacijentkinju iz Bara, dok kod ostalih nije potvrđeno pristvo virusa.

Svim osobama kojima je izrečenja mjera samoizolacije ostaće u njoj još 14 dana.,navodi se u naredbi za preduzimanje privremenih mjera za prečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje novog koronaviorusu, koju je na preporuku Instituta za javno zdravlje donijelo Ministarstvo zdravlja.

Naredna je objavljena u Službenom listu i stupila je na snagu.

Novom naredbom za lica kojima je na osnovu rješenja zdravstveno sanitarne inspekcije određena mjera stavljanja u samoizolaciju (u porodičnom smještaju ili drugom objektu), po isteku 14 dana trajanja samoizolacije, produžava se za još 14 dana.
Licima kojima je na osnovu rješenja zdravstveno sanitarne inspekcije određena mjera stavljanja u karantin (u objektu koji je Vlada Crne Gore odredila za karantin), a u toku trajanja karantina nijesu imali simptome novog koronavirusa, stavljaju se, nakon isteka karantina, u samoizolaciju u porodičnom smještaju u trajanju od 14 dana.
Pojašnjeno je da će prevoz prevoz ovih do porodičnog smještaja obaviti uz propisane mjere prevencije infekcije od koronavirusa.
"Samoizolacija lica (u porodičnom smještaju ili drugom objektu) koja su bila u kontaktu ili se sumnja da su bila u kontaktu sa licima oboljelim od novog koronavirusa, a nijesu imali simptome ove bolesti, produžava se rješenjem zdravstveno sanitarne inspekcije za 14 dana", piše u naredbi.

Posljednje vijesti

Thumbnail Familija ih isprati iz Bara na dugu plovidbu , na dva „stranca“.
Više u kategorijama: More  Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar