In memoria - dr Rajko Šupić

rajko supic

Od posljedica moždanog udara preminuo je dr Rajko Šupić.

Rođen je 1955. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a uporedo je studirao i Likovnu akademiju. Sa 29 godina stekao je dvije visokoškolske diplome, sa visokom prosječnom ocjenom i odsluženim vojnim rokom.

Kao ljekar počeo je da radi 1985. u barskoj bolnici i Domu zdravlja. Radio je i u svim turističkim ambulantama na području opštine. O posvećenosti poslu, svjedoči i podatak da je jedne godine, od 365 dana, imao 360 dežurstava. Bio je 106. ljekar u Crnoj Gori i član Ljekarske komore.

Ovaj tihi i skromni čovjek, kako i priliči, posebnima, bavio se elektronikom, fotografijom, radio-amaterizmom, slikarstvom i vajarstvom, a bio je i zaljubljenik u oldtimere. Stvarao je u svom ateljeu, kojeg danas krase brojni njegovi radovi. Sa svojim velikim prijateljem, poznatim vajarom Mijom Mijuškovićem, planirao je izložbu,a kao neostvarena, ostala je i njegova želja da objavi knjigu sa zanimljivom autobiografijom.

Prijatelji i kolege, kao i brojni pacijenti dr Rajka Šupića, koji su sa velikom tugom primili vijest o njegovoj smrti, pamte ga kao izuzetnog čovjeka, stručnjaka i humanistu.

Dr Rajko Šupić sahranjen je, u krugu najuže porodice, u rodnom selu Banjani, kod Nikšića.

Iza sebe je ostavio suprugu Ranku i kćerku Ivonu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar