rukmet 2

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je članove Kadetske muške rukometne reprezentacije Crne Gore, naše sugrađane, Marka Kneževića, člana Stručnog štaba reprezentacije, Luku Bajraktarovića, Lazara Gvozdenovića i Merisa Bošnjaka, reprezentativce i članove Rukometnog kluba Mornar 7 iz Bara, koji su na 17. Mediteranskom prvenstvu u Atini osvojili srebrnu medalju.

„Želim da vam uputim iskrene čestitke na osvojenoj srebrnoj medalji koja je sve nas učinila ponosnim i obavezala nas da u narednom periodu jednako posvećeno pružamo podršku razvoju rukometa u Baru, ali i rukometnom klubu Mornar 7 čiji ste članovi, koji je prepoznao vaš talenat i dao šansu koju ste znali da iskoristite. Mislim da ste na pravi način predstavljali klub iz kojeg dolazite, naš grad, ali i našu državu i ovakvi sportski rezultati su samo podsticaj mladima da se bave sportom, jer zaista sportski uspjesi kao što je ovaj kod svih nas bude posebne emocije“ kazao je predsjednik Raičević.

rukmet 1

Predsjednik Opštine je izrazio očekivanje da će Kadetska muška rukometna reprezentacije ovakve uspjehe nastaviti i na Prvenstvu Evrope B divizije koje će biti održano u Podgorici, što će ujedno značiti i plasman u viši rang takmičenja, u A diviziju i samim tim se kvalifikovati za Svijetsko kadetsko prvenstvo 2021. godine, gdje joj je, kako je istakao i mjesto, imajući u vidu kvalitet koji su pokazali u dosadašnjem periodu na velikim takmičenjima.
Članovi Kadetske muške rukometne reprezentacije su zahvalili predsjedniku Opštine na prijemu i istakli da su u jakoj kokurenciji na prvenstvu uspjeli da dodju do medalje, što im je bio i jedan od ciljeva prije početka šampionata.