Edukacijom i dijalogom do EU

dijalog necko 1

Centar za demokratsku tranziciju iz Podgorice, u okviru projekta “Edukacijom i dijalogom do EU” održao je interaktivne radionice za barske srednjoškolce.

Nakon radionice u JU Srednjoj stručnoj školi Bar, u biblioteci JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole realizovana je jednoiposatna sesija koja je bila razvrstana u tri tematske cjeline.

dijalog necko 2

Preko trideset učenika je svoje informisanje i sagledavanja značaja Evropske unije otpočelo kroz asocijacije koje se odnose na ovu međudržavnu tvorevinu i pristupni proces Crne Gore. Nakon uvodnog dijela prezentovani su razlozi pridruživanja Crne Gore EU, objašnjen je proces donošenja odluka unutar EU i njenih institucija, dok su u završnom dijelu obrazlagane teme poput zajedničkog tržišta i valute, slobodnog kretanja ljudi kao i, najvažnija za ovaj uzrast, mogućnost nastavka daljeg obrazovanja u zemljama članicama EU. Posebnu pažnju prisutnih, što se moglo zaključiti na osnovu postavljenih pitanja, privukla su i aktuelna dešavanja oko BREGZIT-a i tendeciozna javna komentarisanja o odnosu EU prema našem regionu.

dijalog necko 3

Predavač je bio mg Marko Pejović, projektni koordinator CEDEM-a, inače bivši učenik i do nedavno profesor ekonomske grupe predmeta u JU Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Bar,saopštio je prof. Neđeljko Đurović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar